Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Borås Basket

Södertälje Kings förlustfria svit utmanas när Borås Basket idag kommer till Täljehallen. Här är senaste nytt inför eftermiddagens match!

🔥 Södertälje Kings – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 13 oktober, kl 16.34
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Södertälje Kings svarade för en ”bragdartad” insats senast, när laget besegrade Jämtland Basket uppe i Östersund. Detta trots att varken Toni Bizaca eller Valter Lindström kunde medverka. Det är i skrivande stund osäkert om de kan vara tillbaka i laget idag. Risken finns alltså att det blir som senast, då fyra av Kingsspelarna gjorde mer än 30 minuter – Auston Barnes, Martin Pahlmblad, Eric Garcia och William Magarity.

Borås är det lag i serien som har det högsta poängsnittet, inför fredagens matcher. De har också tre spelare som ”snittat” över 16 poäng. Mike Moore 23, Marcus Tyus 19,75 och Nimrod Hilliard IV 16,75. Jämförelsevis ”snittar” Kings bäste, Martin Pahlmblad 18,50 följd av William Magarity 16,0, vilket är exakt som en fjärde boråsspelare – William Gutenius.

Den där Mike Moore kan man titta lite extra noga på, inte bara för att han gör många poäng. Ibland kommer poängen efter häftiga aktioner. Det kan vara värt att hålla koll på nummer 13 i Borås. Men en basketmatch är ju mycket mer än namn och siffror. Det är en härlig mix av välrepeterat lagarbete och individuell skicklighet och skicklighet kommer det att finnas gott om i Täljehallen.
– Det kommer bli en intressant match med två lag som vill spela offensiv basket. Men också en match mellan det som kan vara seriens två bästa point-guards – vår Eric Garcia och Borås Nimrod Hilliard IV, säger Södertälje-tränaren Ludvig Degernäs.

Text: Kenneth Range (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Det är oklart ifall Södertälje får tillbaka Toni Bizaca till dagens match.

Borås ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget