Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: Jämtland Basket-Nässjö Basket

Två matcher spelas i SBL under fredagen. I Östersund tar Jämtland Basket emot Nässjö Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Jämtland Basket – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 26 oktober, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

En seger hit eller dit och man kan tappa flera placeringen eller vice versa. I nuläget är förstås inte tabellen så viktig för det har gått lite för få omgångar. Men det som är intressant är att Nässjö har tappat tre matcher i rad och ligger lika fullt bara en seger bakom Jämtland.

Nässjö började SBL starkt efter första förlusten med ganska stora siffror mot BC Luleå genom att vinna tre raka matcher mot Norrköping, Köping och Wetterbygden. Jämtland har precis stoppat sin lilla ”blödning” på tre förluster i rad, men skulle kanske behöva stärka sina aktier något mer. Nässjö känner förstås pressen att stoppa sin förlustsvit på tre förluster, så inget av lagen kommer att spela avslappnat.

Nässjö har en lite svårscoutad laguppställning och inte styrkor på samma sätt som vissa andra lag. Umeå har små och snabba guards samt en rejäl pjäs i mitten. Köping är stora, långa och starka pjäser inside och tre stycken guards som är väldigt stora för sin position. Alla lag har någon liten ”spets” men Nässjö är mer homogena. Inte så snabba, inte så stora, inte överdrivet atletiska, inte överdrivet bra skyttar, men ändå vinner de matcher.

Svaret ligger i att de har väldigt många spelare som kan producera allt ifrån 5-20 poäng och man vet aldrig vem som gör vad inför varje match, samt att de spelar tillsammans. Det är inte mycket ”ego”-spel när man ser dem spela.

Text: Jämtland Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Jämtland har RT Guinn haft problem med axeln, men någon fara för kvällens match ska det inte vara.

Nässjö saknar fortsatt skadade Kristian Heder Ternell. Däremot gjorde Karim Wazzi comeback mot Norrköping senast. Oklart dock om det blir fler matcher för honom.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget