Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Norrköping Dolphins

De regerande mästarna Norrköping Dolphins reser under lördagen söderut för match borta mot nykomlingen Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt!

🔥 Wetterbygden Stars – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 27 oktober, kl 17.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

Som om inte Jämtland Basket, Borås Basket eller Södertälje Kings varit svårt nog för Wetterbygden Stars hemma i Huskvarna Sporthall. Under lördagen höjs nivån ytterligare när ingen mindre än de regerande svenska mästarna, Norrköping Dolphins, kommer på besök anförda av kanske hela SBL:s vassaste duo i form av 213 centimeter långe och evigt unge, Joakim Kjellbom samt mästerskytten, Micke Lindquist.

Norrköping Dolphins har sakteliga börjat tuffa igång på allvar i årets SBL. Efter “plumpen” i premiären ute i Nässjö, som mångt och mycket får tillskrivas en kombination av skador på nyckelspelare och det faktum att man precis kom från kvalet till Champions League mot Movistar Estudiantes (respass efter två väl genomförda matcher), så har laget gått nästintill rent (4-1). Mycket är kvar från fjolårets upplaga av det Dolphins som betvingade BC Luleå över sju matcher i SM-finalen, där kanske två tredjedelar av det enkom viktigaste pusselbitarna, redan är omnämnda i denna text. Den tredje pusselbiten är headcoachen Adnan Chuk som inför den här säsongen kritade på, inte bara för ett, två, eller tre år utan för fem (!) år hos mästarklubben och som redan lyckats sätta sin tydliga prägel på ett Norrköping Dolphins som även i år framstår som en av starkare guldkandidaterna, hur månne inte detta se ut om tre, fyra år när Adnan Chuk fått implantera ytterligare några dimensioner i Dolphins redan digra repertoar?

Adnan Chuk förfogar som sagt över några av SBL: s absolut skickligaste spelare i Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist. Den sistnämnda toppar faktiskt poängligan hittills med ett snitt på dryga 23 poäng per match och Boris Balibreas mannar gör naturligtvis bäst att ha den gode Lindquist under tung bevakning, något som är lättare sagt än gjort. Om Joakim Kjellbom finns det antagligen inte så mycket att säga som inte redan har sagts. Med tunga individuella titlar som MVP och Årets Center “år ut och år in”, så har Jocke Kjellbom varit en monumental ryggrad för sitt Norrköping Dolphins sedan han anlände från Medelpad och Sundsvall Dragons inför säsongen 2008-2009. Sina 39 år till trots så finns det fortfarande få coacher och motståndare som har några svar under respektive korg för att kunna stoppa denna framgångssaga.

Kanske har Wetterbygden Stars någon form av svar på lördag? Det vi naturligtvis tänker på är det faktum att laget lyckats med konststycket att kontraktera en viss Carl Engström de närmsta två månaderna (i väntan på att Waly Niang ska återvända från sin knäskada). I Carl Engström förfogar Wetterbygden Stars numera över en spelare som faktiskt är ännu större (!) än Joakim Kjellbom och som därmed också har de rätta fysiska elementen för att kunna stå emot Njurunda-sonen under korgarna. Att ha förväntningar på att Carl Engström ska gå in och dominera i sin nya miljö är naturligtvis direkt orättvist efter bara tre träningar med sina nya lagkamrater. Däremot kan vi vara överens om att Wetterbygden Stars i form av Carls inträde nu fått en helt annan dimension än vad som var fallet tidigare. Bara det faktum att Carl Engström befinner sig på golvet kommer öppna upp ytor för skyttar som Albin Häll-Eriksson, Eddie Alm och Mantas Griskenas.

I hemmalaget rapporteras fortfarande en del skadebekymmer och det återstår att se exakt hur coacherna Balibrea/Martinez väljer att formera trupperna under lördagseftermiddagen. Klart är att Wetterbygden Stars kommer göra allt i sin makt för att knipa årets första seger på hemmaplan.

Matchen på lördag mellan Wetterbygden Stars och Norrköping Dolphins är också ett led i att försöka samla in pengar till forskningen kring bröstcancer. Redan kl. 14.00 spelar Wetterbygden Sparks mot Uppsala Basket, upplagt således för en riktigt basketfest i Huskvarna Sporthall och en möjlighet för basketälskarna i Vätterbygden att både heja på sina lag och vara med och bidra till ett gott ändamål.

Text: Wetterbygden Stars

***
Wetterbygden Stars är nya i SBL men visade redan i premiären borta mot BC Luleå att man vill vara med och tampas om en slutspelsplats. Man har spelat sju matcher och vunnit tre av dessa mot Luleå, Köping och Uppsala medan Jämtland, Borås, Nässjö och Södertälje Kings blivit för svåra. Wetterbygden har ännu inte vunnit hemma i Huskvarna Sporthall och går givetvis för den första segern hemma idag mot Norrköping Dolphins.
– Jag har stor respekt för Wetterbygden som spelar en väldigt intensiv och modern basket. Laget innehåller väldigt mycket kvalitet och coachas på ett föredömligt sätt. För oss gäller det att fortsätta bygga på det vi gjorde bra senast mot Nässjö Basket samt utmana oss själva ännu mer, så att dipparna blir färre och inte så djupa ju längre säsongen fortgår. Vi ser väldigt ödmjukt fram emot utmaningen. Vi kommer väl förberedda och hoppas på ett positivt utfall, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden har fortsatt en del skadebekymmer. Guim Exposito har missat de två senaste matcherna. Däremot gör nye centern Carl Engström debut.

Norrköping ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag, vilket betyder att Jonathan Dubas väntas spela ikväll. Edvin Stark var tillbaka senast mot Nässjö.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget