Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-Jämtland Basket

Fyra hemmamatcher på tolv dagar – så ser Uppsala Baskets två kommande veckor ut när man efter smällen i Umeå vänder hem till Fyrishov för match mot Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Uppsala Basket – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 30 oktober, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Dessa fyra matcher är mot riktigt tufft motstånd och först ut av dessa är tisdagens match mot tabellfemman Jämtland som för tillfället står på 5/3. Laget och klubben som under de senaste säsongerna har varit på uppgång, formar den här säsongen ett mycket slagkraftigt lag. Ett lag som mycket väl kan räknas in som en av guldfavoriterna. I spelarna Adam Rönnqvist, Teyvon Myers, Nicholas Paulos, R.T. Guinn och Evariste Shonganya så skapar man en otroligt stark startfemma – kanske till och med en av ligans absolut bästa. Den sistnämnde av dessa herrar är kanske den som har imponerat allra mest så här långt.

I den 204 centimeter långe och 102 kilo tunge centern, Evariste Shonganya har man nog för tillfället ligans bästa center. Förutom sina 19.9 poäng per match, så snittar han makalösa 13.5 returer och 4.1 assists. Med andra ord så rör det sig om en otroligt allround center, som definitivt blir något att bita i för Eric Katenda och co i hemmalaget. Lägg dessutom till bland andra, skarpskyttarna Gustav Hansson och tränaren Torbjörn Gehrke’s son, Oliver Gehrke som kommer in från bänken, så förstår man att tisdagens uppgift, tillika hemmamatch blir en tuff sådan.

Jämtland är ett av ligans offensivt, starkaste lag och för Uppsala Baskets del gäller det därför till mångt och mycket att få ordning på lagets defensiv som i lördagens bortamatch mot Umeå, framför allt i första perioden, inte osade marknaden.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala får fortsatt klara sig utan Nathan Dawit och Oskar Granat som dras med skador.

Jämtland ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget