Fotograf: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Inför: Nässjö Basket-BC Luleå

BC Luleås insiderotation är fortfarande inte fulltalig. Därför har fokus legat på hur man ska skydda sin egen korg inför kvällens möte med Nässjö Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 9 november, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

För några dagar sedan kom det tunga beskedet att Daniel Alexanders säsong är över på grund av en svår knäskada. Dessutom saknas fortfarande Brice Massamba som ännu dras med sviterna efter en hjärnskakning.Det innebär att BC Luleås insiderotation är fortsatt kort när man tar sig an Nässjö Basket på bortaplan under fredagskvällen. Och därför har tränaren Peter Öqvist valt att fokusera på hur laget ska skydda sin egen korg under den gångna träningsveckan.
– Nässjö borta är alltid en tuff match. Vi har haft ett gäng hårda drabbningar där genom åren så vi vet att vi har en tuff uppgift framför oss. Tankarna går också mycket på oss själva och hur vi behöver vidareutveckla vårt spel. Mycket hur vi behöver agera när vi har en lite mindre lineup med två stora borta. Hur vi ska göra för att freda oss i defensiv returtagning och hantera deras stora spelare, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Förutom insideförsvaret har BC Luleå även gått tillbaka till grunderna under de senaste träningarna. För första gången på ett tag har man haft råd att rikta fokus mot sig själv.
– Om det kommer tätt med matcher blir det mycket pilar och kryss. Inte så mycket grunder och fundamentals. Varje gång du får lite luckor mellan matcherna har du möjlighet att gå ner till fundamentala grejer. Ett-ett-försvaret, sliding-teknik, två mot två-försvar, första-hjälp och andra-hjälp. Mer grundläggande grejer och det är där vi har kunnat unna oss att spendera några dagar, säger Öqvist.

Kvällens motståndare, Nässjö Basket, har också drabbats av en tuff skada. Veteranen Kristian Heder-Ternell kommer att missa resten av säsongen och därför har klubben valt att ersätta honom med Alexander Gorski som senast kommer från spel i Kosovo. Innan dess hade han flera framgångsrika år på University of Wyoming.
– Alexander Gorski är en duktig skytt, två-tre med en jättefin collegekarriär på Wyoming med sju poäng i snitt på en bra skola. Det är en duktig spelare som de har fått in, säger Öqvist och fortsätter:
– Dartaye Ruffin är stor under korgarna. De har unga spelare som Felix Terins som spelar positiv basket och är aggressiva offensivt. De har flera hot, två duktiga amerikanska scorers med lite storlek där ute på perimetern också. Vi kommer behöva spela bra lagförsvar för att nypa den där.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
I kväll fredag kommer föregående säsongs silverlag Luleå på besök. Ett Luleå som blandat och gett under säsongen, men verkar vara på väg att hitta rätt. Som många lag har de drabbats av skador och tyvärr fick de sin amerikan Daniel Alexander långtidsskadad och borta för hela säsongen. Naturligtvis ett stort avbräck även för ett så kompetent lag som Luleå.

Trots detta avbräck är det ett stjärnspäckat Luleå som kommer till Nässjö ledda av en tuff bakplan i rutinerade landslagsguarden Thomas Massamba och amerikanen Corbin Collins. Collins har varit grym den senastetiden och de som såg Luleås match mot Södertälje vet vad det finns för kapacitet där.

Nässjö fick i senaste omgången känna på hur det kan vara att möta ett topplag på bortaplan och vi hoppas att hemmalaget kan komma in med mycket energi och bjuda på hårt motstånd. Nyförvärvet Alexander Gorski gör hemmadebut och blir spännande att följa framöver.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknade Facundo Zarate senast. Det är oklart ifall han är tillbaka i kväll.

Luleå kommer till spel utan Brice Massamba och Daniel Alexander vars säsong är över.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget