Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins

En mycket tuff uppgift väntar för Uppsala Basket när de regerande mästarna Norrköping Dolphins kommer på besök. Här är senaste nytt inför fredagkvällens match!

🔥 Uppsala Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 9 november, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Ingen rast, ingen ro, bara kämpa bara gno och ny match för Norrköping Dolphins i kväll fredag borta mot Uppsala Basket. För Dolphins del blir detta den femte matchen på 14 dagar och kan man klara av att vinna den så blir det den femte raka i den här matchserien. Därefter får man en hel vecka för rehab, återhämtning och träning innan man hemma möter Umeå BSKT.

Uppsala har haft det tufft i inledningen av denna säsong då man endast vunnit en av elva matcher mycket beroende på skador och sjukdomar. I tisdagens förlustmatch hemma mot Södertälje Kings kunde tränare Jens Tillman bara rotera på sju spelare. Man har endast fem spelare som spelat samtliga elva matcher, men man har fått in amerikanske Xavier Cannefax som står för ett snitt på 21,8 poäng per match på sina åtta matcher tätt följd av Uppsala-ikonen Axel Nordström på 20,7 och 10,5 returer per match. Dolphins kommer till spel med samma lag som i tisdags spelade ut Nässjö Basket (80-48).
– Sista matchen i det här tvåveckorssvepet där vi inte har kunnat träna ordentligt utan bara rehabat och spelat. Uppsala har hunnit värva Xavier Cannefax sedan vi mötte dem senast och han ger dem väldigt mycket kreativitet och fart. Annars handlar det mycket om Axel Nordström som spelar högklassig basket år efter år. Vi fortsätter processen med att utveckla vårt spel där fokus ligger på försvaret. Vi ser fram emot att spela i Fyrishov igen och hoppas kunna ta hem två nya poäng, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar med stor sannolikhet fortsatt Oskar Granat och Nathan Dawit. Dessutom är det i skrivande stund osäkert ifall Eric Katenda är tillbaka. Katenda missade matchen i tisdags mot Södertälje på grund av en låsning i ryggen.

Norrköping väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget