Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Ytterligare nyförvärv till Köping

Köping Stars har klart med ytterligare ett nyförvärv i Svenska Basketligan, SBL, amerikanen Devin Sibley.

– Han kommer definitivt bli nyttig för oss, säger Köpings sportchef Richard Persson efter att ha följt 22-åringens första träningspass med Stars på onsdagskvällen.
Amerikanen hade anlänt till Sverige några timmar tidigare men inga spår av jetleg märktes i spelövningarna med nya lagkompisar. 188 centimeter lång och med avslutat collegespel vid amerikanska Furman i våras väljer han att få nya erfarenheter.

Devin Sibley blir Stars andra nyförvärv på kort tid – spanske forwarden Juan Cabot presenterades i förra veckan – och amerikanen är tänkt att ersätta guarden Ronnie Boggs som är i rehabilitering. Boggs trasiga axelsena lär tyvärr hålla publikfavoriten från matchspel den kommande månaden.
– Vi har därför kontrakterat Devin Sibley för den närmaste tiden. Satsningen sker efter en samlad bedömning i klubbledningen om nödvändigheten att stärka truppen, säger Richard Persson.

”Jotti” Nikolaidis, huvudtränare i Köping Stars, intygar behovet efter att spelartruppen tunnats ur på grund av skador. Efter en rad förlustmatcher mot idel topplag i SBL går Stars dessutom in i en viktig månad med på papperet mer överkomligt motstånd.
– Vi får in en ung, hungrig komboguard som kan spela på flera positioner. Inte minst avlasta Aleksa Solevic som trots skadebekymmer ändå drar ett stort lass, säger ”Jotti”.

”Jotti” ser i Devin Sibley en fysisk och stark spelare som väntas bli mer poänggörare än framspelare. Under collegeåren vid Furman i USA snittade Sibley dubbelsiffrigt under samtliga fyra år, och hyllades även med flera utmärkelser för sitt spel.

Det är oklart om Devin Sibley hinner bli spelklar till fredagskvällens match mot Wetterbygden. Än återstår att få myndigheters klartecken i all pappersexcercis. Klart är dock att det andra nyförvärvet Juan Cabot gör debut för Köping Stars.

Text: Köping Stars

Dela inlägget