Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT

SBL rullar vidare under fredagen när regerande mästarna Norrköping Dolphins tar emot Umeå BSKT. Här är senaste nytt inför kvällens match!

🔥 Norrköping Dolphins – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 16 november, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Sedan förra matchen mellan Norrköping Dolphins-Umeå BSKT, även den i Stadium Arena då Norrköping kunde vinna efter att ha avgjort med plus 19 poäng i tredje perioden, har Umeås tränare Jesper Gustavsson tagit in ett par nyförvärv i fransmannen, den 210 centimeter långe Sade Aded Hussein och gamle ligabekantingen, amerikanske guarden, Omar Krayem. Båda spelade i förlustmatchen hemma förra fredagen mot Jämtland då man tillsammans stod för 29 poäng och Omar Krayem själv stod för tio assist.

Umeå har haft det tufft med skador och sjukdomar vilket visar sig i tabellen där man har tre vinster på sina tolv matcher så här långt. Norrköping har nu haft en hel vecka på sig för vila, rehab och inte minst träning efter den tuffa sviten på fem matcher på 14 dagar, och kommer redo och spelsugna till kvällens match i Stadium Arena.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk om matchen:
– Senaste veckan har vi haft tid till både vila men också tränat ganska mycket vilket jag tror har varit till nytta för hela gruppen. Nu kan vi lägga allt krut på Umeå BSKT som är ett lag bestående av väldigt många hot, speciellt nu när de har fått tillbaka sin pointguard De André Matheiu. Från senaste matchen vi mötte dom har de hunnit värva två kompetenta spelare i form av Omar Krayem och Sade Aded Hussein som har gjort Umeå till ett ännu starkare basketlag. Vi vet att det kommer att bli en tuff match men vi ser fram emot fredagskvällen med tillförsikt.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Just nu känns det bra och vi börjar få ihop ett samspelt lag, vilket vi inte haft tidigare under säsongen då vi inte haft samma lag i någon match hittills. Vi har också haft ett tufft spelschema då vi mötte Södertälje, Jämtland och Borås inom lopppet av sex dagar vilket gjort att vi inte kunnat träna kontinuerligt. Nu lägger vi fokus på defensiven så får vi ta det offensiva spelet efterhand. Vi kommer ner till Stadium Arena med ”fullt lag” vilket innebär att vår pointguard DeAndré Mathieu hinner hem från USA i god tid.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköpings väntas mönstra ordinarie manskap.

Även Umeå kan ställa upp med bästa möjliga lag

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget