Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Inför: Köping Stars-Umeå BSKT

Köping Stars är ute efter revansch på Umeå BSKT när de bägge lagen drabbar samman under lördagseftermiddagen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Köping Stars – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 24 november, kl 16.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Köpings förlustrad (sju raka) spräcktes i den extremt viktiga ”fyrapoängsmatchen” mot Uppsala Basket i tisdags. Bortavinsten (68-70) är också en betydande injektion till att på lördag eftermiddag ta revansch på gästande Umeå.

Tidigare i höst vann nämligen laget från norr hemmamatchen mot Köping med stora siffror, 104-83. Nu går det knackigare för Umeå – fem raka förluster.
– Vi lär få möta ett Umeå laddat med energi som vill göra allt för att bryta lagets förlusttrend, säger Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, tränare i Köping.

Å andra sidan kommer Köping stärkta av det egna trendbrottet i Uppsala.
– Det var en känsla av såväl lycka och lättnad, säger ”Jotti” som efter slutsignalen uttryckte sin glädje med höjda armar i arenan Fyrishov. Segern stärker Köpings självförtroende, och ”Jotti” tror att spelarna kan spela mer avslappnat framöver:
– Vi behöver ju inte känna att vi hela tiden spelar med kniven mot strupen.

Köpings segerorganisatör mot Uppsala var inte oväntat guarden Aleksa Solevic med 31 poäng – de två sista avgjorde matchen. Lägg därtill sju returer och åtta assists. Inte undra på att Aleksa nämns som en av ligans bästa allround-guards.
– Men vi behöver få igång fler spelare i matcherna, menar ”Jotti”.

Det är viktigt är att vinna kampmomenten, något som ”Jotti” tycker att Köping lyckats med hemma i Karlbergshallen. Nyckelmomenten är nu att med bra defensiv få stopp på Umeås offensiv och spela enklare i offensiven.
– Skillnaden hittills i våra möten med topplagen har varit sämre skytte och att vi kastat bort för många bollar. Nu blev det en klar förbättring av turnovers mot Uppsala.

Umeå har förstärkt spelartruppen med en fransman Sade Abed Hussein (206 centimeter). Köping bör även se upp med Omar Krayem som spelar med ett ”match-för match-kontrakt”. Krayem gjorde i sin comeback i den tidigare segermatchen mot Köping 24 poäng.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Köping har fortfarande Ronnie Boggs på rehablistan, men får tillbaka tidigare skadade Sebastian Lindqvist.

Umeå kan ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget