Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins

Det väntar stormatch i Täljehallen under torsdagkvällen när serieledande Södertälje Kings tar emot tvåan Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför seriefinalen!

🔥 Södertälje Kings – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 6 december, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Tolv vinster på tretton matcher har Södertälje Kings så här långt in på säsongen, men ett publiksnitt på 545 personer. Det måste förbättras och då passar det bra att Norrköping Dolphins kommer på besök denna torsdag.

Norrköping krossade Borås i sin senaste match och vann med 101-63 och vill förstås ta över serieledningen. Tränare är den förre Södertälje-kaptenen Adnan Chuk. Där finns också centern Joakim Kjellbom som alltid är ett hot under korgarna och nu är Anton Saks tillbaka och gjorde en bra match mot Borås senast. Annars är det Mikael Lindquist som producerar mest framår. Han har ett poängsnitt på drygt 17 poäng per match. Men Norrköping är, liksom Södertälje, ett lag som inte är beroende av enskilda spelare, utan många kan stå för avgörande insatser.

Norrköping har vunnit alla sju matcher på hemmaplan. Borta är det fyra vinster och tre förluster. Södertälje har vunnit alla sina matcher på bortaplan, men förlorat en gång hemma mot Luleå. Men i den matchen tvingades både Eric Garcia och Alexander Lindqvist utgå med fotskador.

Alexander Lindqvist i Södertälje kommer åter från kvalmatch mot Vitryssland där Sverige vann klart. För Lindqvist blev detevla poäng i matchen, vilket är i paritet med ”snittet” i Södertälje, under säsongen (11,8). Kanske kan det göra att det lossnar i trepoängskyttet i SBL. Det har varit si och så med det efter fotskadan. Senast mot Wetterbygden var det 1/6 från trepoänglinjen.

Duon Eric Garcia och Valter Lindström kan nog vinna sin pointguard-match, men sen är det verkligen ovisst, eller kan Södertälje sätta stopp för Mikael Lindquist? Då är mycket vunnet. Allt talar för en spännande och prestigfylld match mellan två riktigt bra lag, så det finns all anledning att komma och se två av de bästa lagen i SBL just nu.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida inför kvällens match:
– Uppehållet har varit bra för oss då vi har kunnat fokusera på att förbättra vårt spel samt även rehaba små skavanker. Nu börjar allvaret igen och vi ställs mot ligans bästa lag på bortaplan i Täljehallen. Södertälje Kings är ett väldigt komplett lag som innehåller både bra bredd och spets. Laget coachas på ett föredömligt sätt av Ludde Degernäs. För oss gäller det att hitta ett sätt att kontrollera matchtempot och ta oss an den största utmaningen än så länge.

Text: Södertälje Kings
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Norrköping kan ställa upp med ordinarie manskap. Johnell Smith saknas sedan tidigare, men är nu nära en comeback.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget