Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-BC Luleå

Efter ett två veckor långt uppehåll är det under söndagseftermiddagen dags för Umeå BSKT att göra en omstart i SBL då det väntar norrderby mot BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Umeå BSKT – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 9 december, kl 15.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Under söndagen ställs BC Luleå mot Umeå BSKT på bortaplan. Då ska Thomas Massamba se till att lagspelet leder Luleå-laget till seger.
– Spela tillsammans och låt bollen göra jobbet, säger han.

I fredags vann BC Luleå över Borås Basket på bortaplan efter en stark andra halvlek. Guardveteranen Thomas Massamba blev, med 17 poäng och sju assist, en stor anledning till att man vände ett tidigt underläge till seger.
– Det är därför jag är i BC Luleå. Vissa matcher kommer jag att skjuta tre-fyra skott och andra gånger behöver jag visa vägen. När vi väl ledde så slutade jag skjuta och de andra steppade upp, säger Thomas Massamba.

Under söndagen är det redan dags för nästa bortamatch när man möter Umeå BSKT. Då vill Massamba att hans lag ska bygga vidare på den osjälviska lagbasketen som man visade upp under tre perioder mot Borås.
– Vi ska fortsätta att bygga på hur vi spelade i de tre sista kvartarna förra matchen. Spela tillsammans och låt bollen göra jobbet. Inte trötta ut oss själva genom att studsa bollen och försöka göra allting själv. Umeå har fått några nya spelare också som kan vara farliga, säger Massamba.

Umeå BSKT har fått en tung start på säsongen med en del spelarbyten. Laget ligger näst sist i SBL med tre vinster och elva förluster. BC Luleå befinner sig istället just nu på fjärde plats med tio segrar och fyra torskar.
– Det är som ett derby här uppe. De har haft en tuff start men det betyder inte att de kommer att avsluta på samma sätt. Säsongen är långt ifrån slut. Umeå kan göra bättre ifrån sig, det tror jag absolut.

En stor del i att stoppa Umeå BSKT handlar om att kontrollera lagets center André Nilsson. Han snittar hittills 14 poäng och tio returer per match. Och Thomas Massamba tror att insidematchen mellan hans lillebror Brice Massamba och André Nilsson blir sevärd.
– André Nilsson har gjort en jättebra säsong hittills. Han har nästan varit ostoppbar, skjuter högprocentigt och tar returer. Vi måste försöka få ut honom på golvet både i anfall och försvar. Sen hoppas jag att Brice (Massamba) kan spela lite mer. Han var krasslig sist mot Borås och jag tror att matchen i matchen mellan Brice och André kan bli kul att se.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
Det är dags för derbymatch igen, i senaste mötet mot Luleå förlorade Umeå med 89-82, idag möts lagen igen. Förra matchen spelades borta i Luleå. Nu tar Umeå emot Luleå på hemmaplan efter ett litet uppehåll. Det är en derbymatch, även fast lagen inte är nära varandra i tabellen kommer det bli en jämn och tuff match, ingen vill förlora ett derby.

Umeå kommer in med sex raka förluster i ryggen, Luleå har vunnit två raka. Poängkungen för Umeå är fortfarande guarden Omar Krayem som har 15.4 poäng och 4.7 assist i snitt per match. För Luleå är det amerikanske guarden Corban Collins som ligger på en andra plats i hela ligan med sina 20.8 poäng per match, till det så har han även 4.2 assist.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeås senaste nyförvärv Andre Hollins är ännu inte spelklar.

Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget