Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Södertälje Kings

Ikväll är det toppmöte i SBL. Tabelltrean BC Luleå tar emot serieledande Södertälje Kings i vad som väntas bli en kokande Luleå Energi Arena. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 11 december, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå har haft ett tätt spelschema den senaste tiden. Det har lett till dubbla bortasegrar – först mot Borås Basket i torsdags och sedan mot Umeå BSKT i söndags. Men i kväll väntar alltså seriens just nu bästa lag i form av Södertälje Kings. Ett lag som bara har en förlust hittills – nämligen mot just BC Luleå.
– Det känns bra med två segrar. Den här matchen blir väldigt viktig och den enda förlusten de (Södertälje) har är mot oss. Nu måste vi ge dem en till förlust uppenbarligen, säger Gilchrist.

Robert Gilchrist berättar om en positiv känsla i laget. De senaste matcherna har poängen kommit från många händer och allra senast mot Umeå gjorde fem spelare tio poäng eller mer i vinstmatchen. Samma sak inträffade i torsdagens möte med Borås Basket.
– Vi har delat på bollen bra. Vi hade fem spelare på över tio poäng senaste matchen och även matchen innan det tror jag. Vi känner att vi har kommit igång nu och om vi fortsätter på samma sätt kommer det att gå bra, säger han.

Den brittiske forwarden Robert Gilchrist har själv fått en bra start på säsongen med BC Luleå. I skrivande stund snittar han 12,5 poäng och 5,1 returer per match. Dessutom är han tvåa i SBL:s blockliga med ett snitt på 1,93 per match. Bara Köping Stars Desmond Hubert är bättre med snittet 2,0.
– Jag behöver första platsen (i blockligan), så klart. Jag vill verkligen ha den.

Men framöver vill Gilchrist fokusera på returtagningen. Där tycker han att han själv fortfarande har mycket att hämta.
– Jag är en energikille. Jag vill fortsätta att vara det. Jag vill bli bättre i returtagningen och det är någonting som jag vill fokusera på framöver. I övrigt kan jag inte klaga.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje ser också ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget