Fotograf: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Inför: Köping Stars-Borås Basket

Efter två raka segrar smög sig en optimism in i Köping Stars, men mot Jämtland noterades ett svidande bakslag och storförlust. Lika tufft lär det bli på tisdagskvällen när Borås Basket kommer till Karlbergshallen.

🔥 Köping Stars – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 11 december, kl 19.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Borås Basket, som snittar mest poäng av alla lag i SBL, vann nämligen hemmamötet mot Köping med hela 36 poäng.
– Det var ett bottennapp där nere. För att utmana och klara av Borås krävs att vi är på topp, säger tvåmetersmannen John Brändmark i Köping.

John, 21 år, vet vad han talar om. Han spelade tre år för Borås innan han kom till Köping Stars inför årets säsong.
– Jag började faktiskt i Boråsklubben redan som sexåring.

Nu möter han flera gamla, nära lagkompisar vilket givetvis är kul och inspirerande. Frågan är bara hur de ska stoppas.
– Borås spelar snabbt så det krävs bra försvarsspel och att hålla nere turnovers.

John medger att det varit lite upp-och-ned resultatmässigt under hösten i Köping Stars, men poängterar att Köping trots allt är nykomling i ligan.
– Det känns ändå bra, vi jobbar för att hålla oss undan nedflyttning och kvalspel – och ta minst en åttondeplats vilket innebär slutspel.

John Brändmark har i sin forwardsposition inte fått lika mycket speltid som bland annat Sean Smith och Niklas Larsson men jobbar hårt för laget och att själv bättra på sitt anfallsspel.
– Jag får det förtroende jag förtjänar.

Nå, ”Jotti” Nikolaidis, huvudtränare i Köping Stars – hur ska Borås besegras?
– Det gäller att hänga med när de sätter fart. Borås vill spela snabbt, gärna skjuta tidigt i en första anfallsvåg, och helst trepoängare. Vi behöver spela aggressivt försvar, försvara trepoängslinjen, sätta våra passningar i offensiven i tid och förhoppningsvis få flow i skyttet.

Köping får heller inte falla tillbaka till gamla synder – 22 bortkastade bollar i matchen mot Jämtland. Och som alltid gäller att ha och visa energi. Det går att närma sig Borås poängmässigt, det visar om inte annat träningsmatchen lagen emellan tidigare i höstas. Då vann Borås med blott två poäng.

Borås föll senast mot Luleå. En bidragande orsak var att skickliga guarden Nimrod Hilliard tidigt kom i foulnöd, bänkades och så småningom fick en femte foul och tvingades utgå. Intressant är ”match i matchen” mellan ligans bäste i assist, guarden Aleksa Solevic i Stars, mot ligans näst bäste, Nimrod Hilliard i Borås.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***

 

LÄGET I LAGEN:❓
Köping har fortfarande Ronnie Boggs på rehablistan, i övrigt bör alla spelare finnas tillgängliga.

Borås kom till spel utan Jakob Sigurdarson senast, han missar även matchen idag. Brian Fitzpatrick är fortsatt indisponibel på grund av skada.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget