Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Jämtland Basket

Efter ett långt uppehåll på grund av landslagsspel är det ikväll dags för Nässjö Basket att spela match i SBL igen. För första gången den här säsongen kommer Jämtland Basket på besök. Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 11 december, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Bortalaget Jämtland Basket har spelat en match efter uppehållet då man tämligen enkelt besegrade Köping Stars på hemmaplan. Jämtland ser mycket starka ut denna säsong och ses av många som ett av de lag som kan gå riktigt långt.

I laget spelar Adam Rönnqvist som var sommarens mest omtalade värvning då han lämnade BC Luleå för konkurrenten Jämtland. Vi har vid flera tillfällen sett vad han kan göra framförallt från trepoängslinjen. Jämtland har också stor kompetens under korgen i Evariste Shonganya och rutinerade RT Guinn.

Om uppehållet kom lägligt för många lag är det väl mer tveksamt om det kom i rätt läge för Nässjö. Fyra segrar och en förlust mot Södertälje efter förlängning föregick ju uppehållet, men vi får se om ”de gröna” lyckats behålla formen. Hur som helst lär det bli en tuff batalj.
– Jämtland har ett av ligans snabbaste lag. De tillåter dig inte att vila och tvekar inte i offensiven. De vill hålla ett så högt tempo som möjligt och rör sig mycket bra utan boll. De har ett antal väldigt bra skyttar. Vi ska försöka att bromsa dem, säger Nässjö-tränaren Jordi Juste.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har en del skadebekymmer inför matchen. Bland annat så har spanjoren Tomas Fernandez missat matcher.

Jämtland har alla sina spelare tillgängliga.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget