Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Uppsala Basket

Jämtland Basket vill tillbaka på vinnarspåret när jumbon Uppsala Basket gästar Östersund under sena lördagskvällen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Jämtland Basket – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 15 december, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Vissa matcher har förstås mer värde än andra och om jag skulle försöka blåsa upp Uppsala-matchen som ”lika viktig som alla andra” så är det så sant det kan bli, för tabellen särskiljer inte på motståndet i seger/förlust kolumnen. Om jag skulle säga att Uppsala är den viktigaste matchen denna säsong eller att Uppsala är lika farliga som Södertälje så skulle det förstås inte vara sant.

Men matchen mot Uppsala är mentalt långt viktigare för Jämtland Basket än vad den skulle ha behövt vara. Vår insats mot Nässjö lämnade en ganska dålig eftersmak i munnen och det har ”knorrats” en del i de egna leden.

Inte för att vi ”borde” vinna mot Nässjö, utan sättet vi förlorade på. Nässjö trodde jag inte skulle konkurrera om topp 5-platserna i SBL, men jag vill nog påstå att de har bevisat att de till och med kan konkurrera om topp 4 om de fortsätter på den inslagna vägen. Nässjö har slagit Luleå, Norrköping och Jämtland och förlorat på övertid mot Södertälje.

Samtidigt som Nässjö var väldigt bra mot oss så kom vi inte alls upp i nivå och måste förstås studsa tillbaka för vår egen skull. Jämtland är fortfarande ett lag som hör hemma i toppen och förlusten mot Nässjö har inte förändrat det. Men vi kan förstås inte bara avskriva vår insats med ”Äsch….det är sånt händer” och tro att problemet löser sig självt.

Vi måste gå in mot Uppsala med stor respekt för att vi måste nå till vårt eget max eftersom laget som precis slog oss (Nässjö) är just det enda laget som Uppsala slagit – ingenting kommer gratis i årets SBL och Uppsala kommer förvisso inte till Östersund som favoriter, men underskattning och vår senaste match på näthinnan kommer kräva en hel del fokus ifrån vår sida.

Uppsala har offensiva spetsar i Axel Nordström och Xavier Cannefax. Eric Katenda kan lira och Davy Baltus kan blixtra till. Nya tränare i Zlatan Hadziresic och Efongo Imbia som kanske tillfört ny energi till ett lag som endast vunnit en match och förstås har det jobbigt. Tillskott på spelarfronten i Manos Nakos som är en energispelare och kommer att höja lagets mentala status med all säkerhet. Förlusten mot Köping med två poäng för fyra omgångar sedan var förstås tung och har satt Uppsala i en knepig situation med tre matcher att ta ikapp mot två lag för att slippa degradering till Superettan.

Jämtland vill gärna slippa ett ”mjukt paket” i tidig julklapp som han hatade som ung och för att undvika det måste vi ta denna matchen på högsta allvar. Sist vi mötte Uppsala ledde de mot oss i tre perioder och de har varit nära segrar flera gånger i år.

Text: Torbjörn Gehrke (Jämtland Basket)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland väntas kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Uppsala kommer fortsatt till spel utan skadade Nathan Dawit.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget