Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-BC Luleå

En härlig finalrepris väntar i SBL under lördagskvällen när BC Luleå tar emot Jämtland Basket. Matchen ser du direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 20.34!

🔥 Norrköping Dolphins – BC Luleå 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 15 december, kl 20.34
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Det är ett boostat BC Luleå som i kväll lördag, kommer till Stadium Arena för att ta revansch för förlusten uppe i Luleå i slutet av oktober.

Det går bra nu, poängen rullar in nu och BC Luleå går för sin sjätte raka seger vilket Norrköping Dolphins gärna vill sätta käppar i hjulet för. Luleå kommer senast från en seger mot Södertälje Kings där man kunde avgöra i slutet av matchen tack vare att Södertälje hade några mindre bra försvarsspel. Under matchen föll forwarden Tavarius Shine illa och slog huvudet i golvet och tvingades utgå och man befarar en hjärnskakning vilket i så fall skulle innebära att tränaren Peter Öqvist får undvara honom i morgondagens match.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match:
– Ännu en tuff match i årets rekordjämna SBL när BC Luleå gästar Stadium Arena. Luleå är ett väldigt formstarkt lag med fem raka vinster i bagaget. Laget har sitt sätt att spela och leds på ett formidabelt sätt av landslagsguarden Thomas Massamba som i sin tur växer för varje match. Vi har haft ett antal träningar att förbereda oss och ser fram emot den tuffa fajten.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Thomas Massamba är känd för sin fysik, tuffa försvarsspel och ledaregenskaper ute på parkettgolvet.Men under inledningen av säsongen 2018/2019 med BC Luleå är det som stuckit ut mest hans trepoängsskytte.

Massamba skjuter nästan fyra trepoängare per match och sätter hela 50,8 procent av dem. Det gör att han har tredje bäst trepoängsprocent i hela serien.
– Ja, jag är nöjd. Säsongen är lång och det kommer att vara mycket upp och ned. Men jag kommer att fortsätta att vara aggressiv. Coacherna begär att jag ska vara det och jag kommer fortsätta att vara det, säger Thomas Massamba.

Är du underskattad som skytt?
– Ja, men många har inte använt mig som en attackspelare här i Sverige – mer defensiv. Utomlands har jag fått vara mer offensiv och jag vet att jag kan skjuta. Jag litar på mitt skott och det gör mina lagkamrater också.

Under lördagen väntar en finalrepris från i våras. BC Luleå reser ned till Östergötland för att möta Norrköping Dolphins. Enligt Thomas Massamba måste hans lag lägga stor vikt på att dela bollen offensivt.
– Vi måste fortsätta att göra vad vi har gjort de senaste matcherna. Spela bra försvar och passa bollen. Se till att vi spelar tillsammans som ett lag – det är jätteviktigt för oss. När vi spelar tillsammans så är vi farliga, säger Massamba.

På andra sidan väntar den regerande svenska mästaren och ett kompetent lagbygge. De senaste åren har mycket kommit att handla om veteranduon Mikael Lindquist och Joakim Kjellbom och att försöka stoppa dem.
– De är väldigt stora pusselbitar för deras lag. Men det är viktigt att vi spelar bra försvar som lag och minimerar deras ’set offence’- Sen måste vi ta returerna. Senaste matchen förlorade vi returtagningen jättestort och då vinner man inga matcher.

Hur viktigt är det att vi vinner mot Norrköping under lördagen?
– Väldigt viktigt eftersom vi började säsongen tufft. Vi förlorade några matcher som vi inte borde ha förlorat. Vi måste våra bortamatcher mot tuffa lag nu.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med ordinarie manskap.

Luleå kommer till spel utan skadade amerikanen Tavarius Shine som fick en smäll mot huvudet i tisdagens match mot Södertälje.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget