Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Två amerikaner förstärker och spetsar till Uppsala

Brian Bridgeforth och Dante Williams heter amerikanerna som redan på tisdag kommer till Sverige för att ansluta till Uppsala Basket.

Dante Williams är född 1987, mäter 190 centimeter och är en atletisk guard som kommer till Uppsala med massor av rutin och meriter av fram för allt Europaspel i bagaget. För att nämna några av hans meriter så spelade han säsongen 2014/2015 i cypriotiska högstaligan där han bland annat var med och ledde sitt lag, Omonia Nicosia till cupfinal. Säsongen därpå spelade han i den ukrainska ligan och gjorde det även där med bravur. 15.3 poäng, 5.4 assists och 4 returer per match talar sitt tydliga språk och det är inget snack om att Uppsala i Dante Williams får in en väldigt rutinerad guard som kommer kunna leda laget.

Brian Bridgeforth har kanske inte riktigt lika mycket rutin som den tidigare nämnde Dante Williams, men i 24-årige Brian får laget in en stor spelare på 208 centimer, som kan spela på flera olika positioner. Bridgeforth’s college-år spenderades på Washington Adventist University och under sitt sista år så snittade han på sina 25 matcher; 18.8 poäng på 54-procentigt skytte, 11.4 returer och 3 blockar. Säsongen 2016 blev han framröstad som USCAA D1’s ”Player of the year” och så även som ligans bästa försvarare.
– Med dessa två spelare får vi in både rutin och ny energi till laget. Dante kommer att kunna leda laget från bakplan och det kommer ge oss möjlighet att spela på fler och olika sätt. När det kommer till Brian så ser jag en ung, lovande spelare som kan springa golvet i ”transition” på ett bra sätt och dels som ett hot i tresekundersområdet. Samt att han kommer kunna stoppa folk i försvaret och bidra med stark returtagning. Något som vi tidigare har saknat, säger Uppsalas assisterande tränare Efongo Imbia.

Duon kommer som sagt till Sverige redan imorgon tisdag och förhoppningen är att få de båda spelklara så snabbt som möjligt. Uppsala spelar närmast borta mot Borås Basket den 27 december.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget