Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Wetterbygden Stars

Både BC Luleå och Wetterbygden Stars får tillbaka varsin stjärnspelare till torsdagkvällens möte mellan lagen. Här är senaste nytt inför kvällens match!

🔥 BC Luleå – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 27 december, kl 20.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå gick till ett kortare juluppehåll med två raka förluster. Först på bortaplan mot Norrköping Dolphins och sedan hemma mot Borås Basket. Den gemensamma nämnaren för matcherna: Guard/forwarden Tavarius Shine saknades på grund av hjärnskakning.

Men under torsdagen, när BC Luleå tar emot Wetterbygden Stars, är Shine äntligen tillbaka i spel igen.
– Det har varit ganska tufft. Lite upp och ned just nu men allt som allt känns det bra. Jag hade riktigt svår huvudvärk, suddig syn men jag reagerade inte så starkt på höga ljud, säger Tavarius Shine.

Jag antar att du är taggad att få spela igen nu?
– Jag är glad att få komma tillbaka och hjälpa mitt lag. Jag siktar bara på att gå ut och ha roligt.

Vad förväntar du dig av dig själv i matchen?
– Att vinna. Punkt slut. Jag förväntar mig inget av mig själv – bara att komma ut och hjälpa mitt lag att vinna. Det är allt jag vill.

Hittills har BC Luleå och Wetterbygden Stars mötts två gånger under säsongen. Först i hemmapremiären i Luleå Energi Arena då det gästande laget vann. Några veckor senare kunde BC Luleå vinna på bortaplan mot Wetterbygden.
– Det är viktigt att vi spelar hårt. Vi vet att de kommer att komma ut och göra det. Det är ett kämpande lag som inte har så många set plays. Men de kommer att spela hårt och i högt tempo, säger Shine.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
Det var den 5 oktober på hemmaplan mot Borås Basket som olyckan var framme för Wetterbygden Stars i allmänhet och för Waly Niang i synnerhet. En olycklig situation under defensiv korg gjorde att den 207 centimeter långe senegalesen vred till knäet så pass illa att det hållit honom borta från allt spel sedan dess. Fram till skadetillfället snittade Waly Niang 18,5 poäng och 11,5 returer per match, så att det är ett välkommet tillskott i Stars laguppställning som nu gör comeback borta mot BC Luleå under torsdagskvällen, råder det inga som helst tvivel om.

Dr Houman Ebrahimi är lagläkare i Wetterbygden Stars och den som tillsammans med sjukgymnast Ellinor Rapp, jobbat intensivt med att få Stars nyckelspelare i speldugligt skick så snabbt som möjligt. Så här säger Dr Ebrahimi apropå Waly Niangs stundande comeback:
– All heder åt Waly som jobbat oerhört hårt och målmedvetet med att ta sig tillbaka till basketplan så snabbt som möjligt. Efter några intensiva månader av rehabilitering gör vi nu bedömningen att Waly är redo för matchspel igen. Ur ett rent medicinskt perspektiv ska det bli spännande att följa honom därute på planen, det är det alltid med patienter som återvänder till matchspel, säger Dr Ebrahimi.

Läs mer på Wetterbygdens hemsida.

Text: Wetterbygden Stars
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå gjorde under juluppehållet sig av med tryoutspelaren Tristan Spurlock. Någon ersättare är ännu inte på plats.

Wetterbygden får tillbaka Waly Niang efter ett nästan fyra månader långt skadeuppehåll.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget