Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Nässjö Basket

Utan Martin Pahlmblad och Eric Garcia i laget lyckades Södertälje Kings slå Nässjö Basket på bortaplan efter förlängning tidigare under säsongen. Nu möts de igen efter julhelgen. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 27 december, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Det var en fantastisk vändning av Södertälje nere i Småland. Bara fem Södertälje-poäng i den tredje perioden innebar underläge med sexton inför avslutningen. Men Södertälje vände och det blev alltså förlängning. Där inledde Barnes med en trea, innan Toni Bizaca tog över showen med nio av Södertäljes 18 poäng i denna förlängning.

Torsdag 27/12 klockan 19.04 börjar Södertäljes hemmamatch mot Nässjö och det kan vara dumt att inte vara där, om det blir repris på den dramatiken. Inför matchen ligger Kings i ensamt majestät i toppen av tabellen, sex poäng före tvåan Norrköping Dolphins. 16 vinster och bara två förluster är ett fantastiskt facit med tanke på alla skador och sjukdomar som varit.

Nässjö har samlat ihop 16 poäng och ligger på sjätte plats. Dartaye Ruffin och Franklin Williams var starka kort för Nässjö senast och lär vara det igen. Ruffin har ”snittat” 16.39 så här långt, att jämföra med Martin Pahlmblad som är bäst i Södertälje och har 14,82. Då finns både Franklin Williams och Marquis Jackson före Martin i den statistiken.

Eric Garcia och Eric Adams missade segermatchen i Östersund före jul och är tveksamt startande nu också. Valter Lindström och Mario Blazevic delade på uppgiften att ersätta Garcia då och gjorde det så bra att Södertälje vann.

Text: Södertälje Kings

***
De tuffa matcherna fortsätter att rada upp sig och den här gången är det dags för Nässjö att bege sig upp till serieledande Södertälje.

Ett Södertälje som övertygat mycket hittills denna säsong. Vi tycker att de är det laget som ser starkast ut på papperet och de leder också serien. Då ska man ha klart för sig att de kanske är det lag som haft flest skador under säsongen. Senast i segern borta mot Jämtland saknades amerikanerna Garcia och Adams. Trots det blev det en enkel seger.

I Södertälje återfinns två spelare som gjort säsonger i Nässjös linne. Alexander Lindqvist och energiknippet Auston Barnes spelar båda denna säsong i Södertäljelinnet.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kommer fortsatt, med stor sannolikhet, till spel utan skadade duon Eric Garcia och Eric Adams.

Nässjö har fortfarande problem med skador och det troliga är att ingen av de tidigare skadade spelarna kan medverka.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget