Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket

Det är ett förstärkt Uppsala Basket som under fredagskvällen inleder 2019 med en riktigt tuff bortamatch – mot regerande mästarna Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 4 januari, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Första matchen i SBL 2019 och den är för Norrköping Dolphins del hemma mot tabelljumbon Uppsala Basket. Ett Uppsala som bara har vunnit en enda match på sina 19 försök och då mot Nässjö Basket i mitten av oktober.

Uppsala Basket har, minst sagt, haft en turbulent säsong med tunn trupp, tappade spelare, nya spelare och byte av tränare. Jens Tillman har sedan en tid tillbaka lämnat laget och man har fått in en ny huvudtränare i Norrköpingsbekante Zlatan Hadziresic som tillsammans med assisterande coachen Efongo Imbia ska försöka få fason på laget. Duon har fått in fem nya spelare i ”nygamla” Mannos Nakos och Odin Lindell, unge John Imbia och amerikanerna Brian Bridgeforth och Dante Williams. De två sistnämnda gör sin första match för Uppsala i Stadium Arena. I Uppsalas förra match borta mot Borås kom långtidsskadade Nathan Dawit tillbaka i spel och gjorde nio poäng på sina 31 minuter. Norrköping kom, efter ett par matcher med mindre bra effektivt spel, starkt tillbaka och utklassade ett formstarkt Nässjö Basket nere i Nässjö Sporthall med spelglädje, aggressivitet och effektivitet. Man har samtliga spelare sugna på nya segrar och man går nu för en ny ”winning streak” i jakten på ligaledarna Södertälje Kings.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match:
– En väl genomförd match nere i Nässjö avslutade 2018 på bästa sätt. Nu vill vi lägga fokus på att börja 2019 på ett bra sätt. Först ut är Uppsala Basket som har adderat väldigt många spelare sedan vi mötte dem senast samt tagit in en ny tränare, så med andra ord är det ett nästan helt nytt Uppsala vi möter denna omgång. Vi har haft bra fokus på träningarna där vi hela tiden försöker utveckla vårt spel så att vi kan bli ännu farligare. Vi ser fram emot matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping väntas ställa upp med ordinarie lag.

Uppsala saknar Mannos Nakos i övrigt ser det ut att vara bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget