Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 2

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

 
G: Aleksa Solevic, Köping Stars (3)
Den 25-årige guarden bar sitt Köping till en mycket komfortabel seger mot Wetterbygden i lördags. Solevic inte bara sköt i 26 poäng utan hade även åtta assists och fem returer i protokollet.

 
G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (1)
24-årige Myers gjorde sin bästa (?) insats hittills under säsongen i söndagens tv-match mot Borås. Trots hela 31 poäng (på 27 spelade minuter) från 24-åringens händer så blev det dock förlust för Jämtland.

 
F: Alexander Lindqvist, Södertälje Kings (2)
Mycket fin insats av Lindqvist i Södertäljes seger mot Umeå i helgen. 27-åringen levererade bland annat 28 poäng, sex returer och lika många assists.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (3)
Kvar sedan förra veckan. 22-årige Andersson stod för en mycket imponerande ”dubbel-dubbel” när hans Luleå besegrade Nässjö i fredags. Andersson satte inte bara 23 poäng utan rev även ner hela 19 returer, vilket är säsongens näst högsta notering.

 
C: Brian Bridgeforth, Uppsala Basket (1)
En helt okej debutmatch för 24-årige Bridgeforth när Uppsala föll mot Norrköping i fredags. 24-åringen visade att han kommer tillföra mycket, tog stort ansvar på planen och levererade bland annat 22 poäng och tio returer på sina drygt 30 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget