Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Inför: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins

Ikväll tisdag är det topplaget Norrköping Dolphins som gästar i Umeå Energi Arena. Detta blir tredje matchen i rad som Umeå BSKT spelar mot lag som är topp-3 i tabellen. Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 8 januari, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Tufft schema för Umeå, men i de två senaste matcherna har man visat att det funnits kapacitet i laget då man har utmanat både Borås och serieledarna Södertälje. Under tisdagskvällen spelar man alltså mot Norrköping som just nu står på en andraplats i tabellen med sexton vinster. Umeå ligger och kämpar på en niondeplats med fem vinster.
– Vi har haft det tufft ett tag nu med spelare hit och dit och nu tvingas vi även spela utan vår lagkapten Egal Saleman som först bara var förkyld, men som senare fick problem med ena hälsenan och vi vet inte hur länge han blir borta. Vi planerar att förstärka men man vill ju inte ”köpa grisen i säcken” utan veta att den spelaren kan sköta sitt jobb, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

***
Efter att ha mött Umeå BSKT hemma i Stadium Arena två gånger redan under hösten, med två vinster som följd, är det dags för Norrköping Dolphins att åka norrut för det första av två möten i Umeå Energi Arena.

Umeå BSKT har på sina 20 matcher vunnit fem av dessa varav tre på hemmaplan. Tränaren Jesper Gustavsson har haft en turbulent höst med spelare som kommit och gått, med skador och sjukdomar. I lördags förlorade man med 86-74 mot Södertälje Kings i Täljehallen där lagkaptenen Egal Saleman saknades på grund av sjukdom. Man åkte ner med tio spelare varav tränare Gustavsson valde att spela åtta. André Nilsson, Chris Singhateh, Alex Varytimiadis, Josh Greene och DeAndre Mathieu stod för 68 av de 74 poängen. Södertälje kunde vinna efter två bra perioder, den första och den sista men man var bara fem upp inför de sista tio minuterna, medan Umeå vann de två mittperioderna.

Norrköping har hittat tillbaka till vinnarspåret efter den knappa förlusten mot Södertälje, och man har nu tre raka segrar som vunnits med tufft försvar men även med effektivt, finessrikt och underhållande spel.
– Umeå är ett väldigt komplett lag som spelar en organiserad basket på ett modernt sätt. De är också erkänt svåra på hemmaplan och vi måste komma ut hungriga och redo från start. För oss gäller det att fortsätta bygga på vårt spel där många spelare blir involverade. Vi vet att det alltid är tufft i Västerbotten men vi tar oss an uppgiften med tillförsikt, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå får fortsatt spela utan sin lagkapten Egal Saleman som är skadad. Omar Krayem har lämnat laget och ersättaren Eric Gilchrese kommer till Sverige först på torsdag.

Norrköping har alla spelare tillgängliga.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget