Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Umeå BSKT

Det vankas Norrlandsderby mellan BC Luleå-Umeå BSKT i Luleå Energi Arena under fredagen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 11 januari, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Hemmalaget BC Luleå har radat upp fyra raka segrar de senaste veckorna. Planen är, förstås, att förlänga vinstsviten under fredagen när det är dags för Norrlandsderby på hemmaplan.
– Den (känslan) är riktigt bra nu efter förra matchen. Vi har bra stämning i laget och är riktigt hypade för den matchen, säger BC Luleå-centern Brice Massamba.

Luleålaget har haft en del skade- och sjukdomsproblem den senaste tiden. Mot Uppsala Basket saknades både Robert Gilchrist och lagkaptenen TimKearney – men man lyckades komma samman som lag och vinna trots skavankerna.
– Alla var tvungna att steppa upp. Vi hade guards som fick spela som stora spelare men vi fortsatte bara att spela ihop och göra vårt jobb, säger Massamba.

I Umeå BSKT har fjolårets succéguard Eric Gilchrese gjort comeback. I övrigt handlar mycket om en rutinerad insideduo i form av André Nilsson och Egal Saleman. Brice Massamba tror att spelet under korgarna kommer att bli avgörande när lagen ikväll möts:
– Insidespelet. De är riktigt tunga där under. De har några bra skyttar också så det gäller att vara fokuserade och göra jobbet, säger han.

Brice Massamba:
– De har ett bra lag med André Nilsson och Egal Saleman som är riktigt bra där inne. De har fått tillbaka Eric Gilchrese som var riktigt bra för dem förra säsongen. Vi måste spela vårt spel och vara aggressiva.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna upp med fullt manskap.

Umeås nyförvärv Eric Gilchrese är redo för debut ikväll. Däremot saknas fortsatt lagkaptenen Egal Saleman som dras med hälsenebekymmer.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget