Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-BC Luleå

I kväll, tisdag, ställs BC Luleå mot Jämtland Basket på bortaplan. Då är försvarsspelet i fokus mot ett offensivt Östersundslag. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Jämtland Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 15 januari, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

I fredags förlorade BC Luleå snöpligt mot Umeå BSKT hemma i Luleå Energi Arena. En kollaps i fjärde perioden och sedan sista sekunden-avgörande från motståndarens DeAndre Mathieu fällde avgörandet. Och det är framför allt försvarsspelet som Luleå-tränaren Peter Öqvist vill förbättra efter den förlusten.
– Det är bara försvaret. Det är inget annat. Mycket ett mot ett-försvaret i andra halvlek. I övrigt offensivt når vi de målen som vi vill. Vi skjuter över de procentsatser som vi vill nå både på tvåor och treor och vi ser bra ut i många aspekter. Det är försvar och returtagning som faller i andra halvlek, säger Peter Öqvist.

I kväll väntar hårdsatsande Jämtland Basket i Östersunds Sporthall. Ett lag som med sina 93 poäng per match snittar näst flest i hela SBL. Med anledning av det kommer mycket att handla om försvarsspelet för BC Luleå i afton. Inte minst hur man försvarar Jämtlands trepoängsskytte och snabba uppspel
– Vi kan nog förvänta oss en relativt liknande matchbild som när vi mötts tidigare. Det är två ganska kvicka gäng med vasst skytte utifrån. Försvar mot snabba uppspel och att hantera motståndarnas skytte är jätteviktiga faktorer. Returtagningen och huruvida man klarar av att skära ned på motståndarnas andra chanser kommer också att bli avgörande, säger Öqvist.

I går kväll offentliggjorde Jämtland Basket värvningen av en ersättare till skadade Evariste Shonganya. Han heter Andrew Smith, är en 206 centimeter lång lett-amerikan som har sin styrka i spelet ovanför ringen. Det är i skrivande stund oklart om han hinner bli spelklar till tisdagens match. Men BC Luleås tränarstab utgår ifrån att han spelar.
– Jag har lite koll på honom sedan tidigare och har kollat på honom genom åren. En fysisk, atletisk fyr-femma. Han är snabb och har ett spel ovanför ringen, säger Öqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland jobbar för att få sitt nyförvärv Andrew Smith spelklar.

Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag. Notera att nyförvärvet Earvin Morris landar i Luleå först på fredag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget