Fotograf: Bildbyrån (montage)

Stjärnorna lämnar Uppsala

Uppsala Basket har det tungt i bottenstriden av SBL, och i helgen stod det klart att två av lagets stjärnspelare lämnar klubben.

Amerikanen Xavier Cannefax kom till Uppsala i september och blev snabbt en publikfavorit. På sina 20 matcher i Uppsala-linnet så ledde han under stora delar av säsongen SBL:s poängliga och landade till slut på 18.4 poäng, tre returer och drygt tre assists per match. Något som gjorde honom till en av ligans offensivt starkaste spelare. Nu lämnar han Uppsala och Uppsala Basket för ett topperbjudande i Qatar som han bara inte kunde tacka nej till.
– Xavier kom till mig och berättade om att han hade fått ett erbjudande som skulle göra väldigt stor skillnad för honom och familjen, rent ekonomiskt. Vår filosofi är att aldrig stå i vägen för en spelares drömmar och möjligheter, så det kändes naturligt att infria Xaviers önskan och vi är glada och tacksamma över att ha haft honom i vår organisation. Vi önskar honom och hans familj all lycka och välgång, säger Uppsalas assisterande tränare Efongo Imbia.

Davy Baltus har på grund av personliga skäl missat de två senaste matcherna och här i dagarna bestämde han sig, av samma anledning, för att avbryta sitt kontrakt och flytta hem till Paris.

Den högt flygande och atletiske fransmannen kom till Uppsala i september och det dröjde inte länge innan han fick visa prov på just atletismen. Davy gjorde 21 matcher i Uppsalalinnet och på dessa snittade han drygt nio poäng per match.
– Det är väldigt tråkigt att Davy nu är tvungen att lämna oss, men han behövs hos sin familj. Vi stöttar honom i hans beslut och vi har pratat om att han kanske redan till nästa säsong, kan vara tillbaka. Davy har varit en extremt lojal spelare och har bidragit till laget på många olika sätt. En liten, högt flygande fransman med ett stort hjärta och hög arbetsmoral som gått rakt in i våra Uppsala-hjärtan kommer nu lämna ett tomrum bakom sig, säger Efongo Imbia.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget