Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Umeå värvar från Portugal

Umeå BSKT har under onsdagen gjort klart med ett nyförvärv – forwarden Alexander Holmström Forster som närmast kommer från spel i Portugal.

26-årige Alexander Holmström Forster spelade med Umeå BSKT när man tog sig upp i dåvarande Basketligan säsongens 2013/2014. Han gjorde även en säsong i högsta ligan innan han skrev på för AIK Basket i Superettan. Närmast kommer dock 26-åringen från spel i Portugal där han de två senaste åren spelat för Imortal BC Albufeira.
– När den här dörren öppnades var det en ”no brainer” för oss. En svensk mycket bra spelare som vi känner väl. Han får en bra roll hos oss och det är tänkbart att han kan stanna även nästa säsong, säger Umeås sportchef Luca Romano till VK:s basketblogg.

Tanken är att Holmström Forster i första hand ska ersätta skadade lagkaptenen Egal Saleman som beräknas missa ytterligare ett par veckors spel.
– För oss är det viktigt att ersätta Egal Saleman under den tid han rehabtränar, plus att vi behöver bredda truppen för att inte slita för hårt på våra andra stora spelare. Vi får högre kvalitet på träningarna och får en spelare som kan bidra bra. Alexander kan skjuta både treor och på halvdistans, säger Luca Romano.

Umeås nästa match spelas hemma mot Uppsala Basket på lördag.

Dela inlägget