Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Domen: Kjellbom stängs av i tre matcher

Nu har domen kommit för Norrköpings Dolphins lagkapten Joakim Kjellbom. Kjellbom stängs av i totalt tre matcher.

Den 21 januari 2019 inkom till Svenska Basketbollförbundet en anmälan till bestraffning från Tomas Bandh, ordförande i Köping Stars, gällande händelser under matchen i SBL herr den 27 december 2018 mellan Norrköping Dolphins och Köping Stars i Stadium Arena i Norrköping. Samma dag inkom ytterligare en anmälan från Sam Karamovic, kommissarie, gällande händelser under matchen den 17 januari 2019 mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins i Boråshallen i Borås.

Genom beslut 21 januari 2019 har Joakim Kjellbom varit avstängd tills vidare i avvaktan på slutligt beslut i ärendena.

LÄS MER: Norrköpings lagkapten stängs av

Disciplinnämndens motivering:
”När det gäller den första händelsen framgår av utredningen att Joakim Kjellbom tilldelat flera spelare i Köping Stars slag med armarna, som träffat i halsen, ansiktet och bröstet. Även om Joakim Kjellbom kan ha blivit provocerad vid det senare tillfället under period 4 har det våld som han gjort sig skyldig till varit oförsvarligt i den uppkomna situationen. Han får därför anses ha gjort sig skyldig till våld mot motspelare av ej endast ringa art.

När det gäller den andra händelsen framgår av utredningen av Joakim Kjellbom i vredesmod över domarens bedömning sparkat omkull två reklamskyltar samt dessutom på vägen ut haft en lättare fysisk kontakt med en annan funktionär hos Borås Basket. Han har därigenom även gjort sig skyldig till otillbörligt uppträdande mot funktionär.

Sammantaget anser disciplinnämnden att de förseelser som Joakim Kjellbom gjort sig skyldig till är så pass allvarliga att annan påföljd än avstängning ej kan komma ifråga. Disciplinnämnden fastställer därför avstängningstiden till en tidsperiod motsvarande 3 matcher.”

Beslut:
Joakim Kjellbom döms till avstängning från tävling och uppvisning inom basketboll från och med 21.1.2019 till och med 1.2.2019.

Källa: Disciplinnämnden:Beslut i ärende 4 och 5-2018/2019- Joakim Kjellbom

Dela inlägget