Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Uppsala Basket

Umeå BSKT spelar i eftermiddag mot Uppsala Basket, en match som är mycket viktig efter att Umeå förlorat mot Nässjö senast. Umeå siktar mot att ta sin åttonde vinst och fortsätta kriga för att ta sig till slutspel.

🔥 Umeå BSKT – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 26 januari, kl 15.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå kommer som sagt från en förlust mot Nässjö, innan det så hade man två viktiga vinster mot Luleå och Köping. Laget har steppat upp sitt spel på senaste och har visat att man vill vara med i slutspel. Uppsala har haft en mycket tuff säsong där man bara lyckats plocka en vinst denna säsong. Laget har 18 förluster i rad, men i senaste matchen mot Wetterbygden var man stundvis nära en vinst, men i slutet så vann Wetterbygden med fem poäng.

Båda lagen har lite andra laguppställningar sen deras senaste möte. Umeå har bland annat plockat innan Eric Gilchrese. Uppsala har under säsongen bytt huvudtränare och även tagit in flera nya spelare.
– Senast vi spelade Uppsala var på bortaplan, då hade laget bytt coach men inte ännu fått in alla nya spelare, de har totalt fem nya spelare i truppen. Vi märkte en tydlig skillnad på hur laget spelade och var förberedda sist och de gav oss en rejäl match där vi först fick kontroll på kampen långt in i tredje perioden, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Gustavsson har alltid gjort det tydligt att man aldrig ska underskatta Uppsala trots att de har haft en jobbig säsong. Han förklarar att Uppsala faktiskt har förbättrats även fast slutresultatet har fortsatt bli förluster.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeås nygamla förvärv Alexander Holmström Forster blev under fredagen spelklar. Egal Saleman saknas ett par veckor till.

Uppsala har saknat både Nathan Dawit och Mannos Nakos i de senaste matcherna. Uppsalas förhoppning är att duon kan spela i eftermiddag.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget