Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 5

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

 
G: Adam Rönnqvist, Jämtland Basket (2)
Riktigt bra match av Rönnqvist när Jämtland vann en poängrik tillställning mot Köping. 28-årige Rönnqvist sköt bland annat i 24 poäng. Följde sedan upp det med en ”dubbel-dubbel” i lördags mot Nässjö: 14 poäng och tio assists.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (4)
24-årige Tyus var tillbaka efter ett par veckors skadeuppehåll mot Köping i fredags, och vilken match han gjorde: 28 poäng och fem returer – allt på knappt 27 spelade minuter.

 
F: Tyler Flack, Norrköping Dolphins (1)
I Joakim Kjellboms frånvaro har 25-årige Flack blommat ut och gjort sina klart främsta prestationer i Dolphins-linnet. Inledde veckan med 24 poäng och tio returer mot Södertälje, och följde sedan upp det med 30+11 i segern mot Wetterbygden i fredags.

 
F: William Gutenius, Borås Basket (2)
Gutenius som inledde säsongen fint har haft det lite tyngre den senaste tiden. Men i storsegern mot Köping var 26-åringen riktigt bra och på sina knappt 20 spelade minuter blev det bland annat 19 poäng, åtta returer och fem assists.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
Mycket fin match av Ruffin när hans Nässjö slog Umeå i tisdags. 27-åringen satte inte bara 27 poäng utan noterades även för sju returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget