Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Wetterbygden Stars

En mycket viktig match i jakten på en slutspelsplats spelas i Västerbotten under tisdagskvällen där Umeå BSKT tar emot gästande Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 29 januari, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå BSKT har spelat många viktiga matcher den senaste tiden, ikväll tisdag är det ingen skillnad då man möter Wetterbygden Stars som ligger precis framför i tabellen.

De två lagen har mött varandra två gånger inför den här matchen, båda matcherna har Wetterbygden vunnit. Umeå kommer dock in i denna match med en bra form, tre vinster i deras fyra senaste matcher. Wetterbygden har haft en svag start på det nya året, där laget har förlorat fem av sex matcher i januari, däremot har många av förlusterna förlorats med få poäng. Matchen är viktig för båda lagen då det är kamp om en slutspelsplats. Båda lagen har spelat lika många matcher, men Wetterbygden har en vinst mer än Umeå.

Wetterbygden är ett bra lag som har kapacitet att slå alla lag i SBL på en bra dag.
– Senaste kamperna så har Wetterbygden varit på väg att förlora mot Uppsala men vinna mot Norrköping. Det är ett lag som spelar med hög energi och har kapacitet att slå alla lag i ligan. Nyckeln till matchen kommer att vara att stoppa deras kollektiv, få dom ut ur det de vill göra och samtidigt matcha deras energi, säger Umeås huvudtränare Jesper Gustavsson.

Både Umeå och Wetterbygden har gjort ändringar i sin trupp sen lagens senaste möte.
– Sen vi mötte detta laget nere i Huskvarna senast har vi fått in Alex Forster och Eric Gilchrese, vilket så klart betyder mycket för vår kapacitet och vi känner oss för första gången denna säsong fulltaliga och som att lagkemin växer för varje dag. Självklart saknar vi Egal Saleman men man kan inte gråta över det mitt under brinnande säsong, säger Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Solt (Umeå BSKT)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt lagkapten Egal Saleman, i övrigt ser alla ut att vara redo för match.

Wetterbygden kommer till spel utan Mantas Griskenas och Eddie Alm.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget