Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Wetterbygden Stars

Det har varit ett par riktigt spännande matcher tidigare under säsongen. Under fredagskvällen är det dags för säsongens fjärde möte mellan Jämtland Basket-Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt!

🔥 Jämtland Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 1 februari, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

När Wetterbygden Stars under fredagen återigen ger sig ut i luftrummet ovanför vårt avlånga land så gör man det med siktet inställt på Östersund och hela republikens stolthet, Jämtland Basket. Bortalaget borde vara fyllda med tillförsikt inför matchen, dels med tanke på att senast man befann sig i Nya Sporthallen så åkte man så när därifrån med två poäng i bagaget (förlust med 91-93) och dels med tanke på att senast lagen spelade mot varann så vann Wetterbygden Stars hemma i sin alldeles egna Sporthall – klarar Wetterbygden av att upprepa den bedriften?

Bägge lagen var i farten under tisdagskvällen. Jämtland Basket hade inga problem att plocka isär ett Uppsala Basket som alltmer framstår som laget som redan efter grundserien måste lämna SBL. Wetterbygden Stars kommer till spel efter en hjärtskärande förlust uppe i Umeå där man länge, länge presterade den bästa anfallsbasketen så här långt in på säsongen. Tyvärr räckte det inte hela vägen i tisdags, men vetskapen om vad man är kapabel till i sina bästa stunder borde ändå innebära råg i ryggen inför veckans andra Norrlandsresa.

Jämtland Basket tvingades ofrivilligt till att se över sin personalstyrka i samma sekund lagets, och hela SBL:s, succéimport, Evariste Shonganya, gjorde sig illa i handen i mötet mot Borås Basket på bortaplan i början av januari. In i laget kom Andrew Smith och har under sin korta sejour i laget i allra högsta grad bidragit med både energi och lite extravagans. Dryga 13 poäng och sju returer per match under de fyra matcher han hunnit representera sitt Jämtland Basket vittnar om att det finns en inneboendes kapacitet i den 206 centimeter långe powerforwarden, som när Evariste Shonganya kommer tillbaka från sin skada, kan vara ett ack så viktigt komplement i jakten på den så hett eftertraktade semifinalplatsen i Östersund med omnejd.

Jämtland Baskets stora killar i all ära men i vår bok är det ändå på lagets bakplan som de största hoten befinner sig. I Adam Rönnqvist och Teyvon Myers förfogar tränare Torbjörn Gehrke över två kvicksilver som vid minsta lilla obevakat, såväl som bevakat ögonblick, har kapaciteten att skjuta mittbena på mången försvarsspelare. Lyckas man hålla dessa bägge herrar under uppsikt så är mycket vunnet.

När Wetterbygden Stars nu påbörjar den sista fjärdedelen av säsongen så gör man det med vetskap om att det börjar hårdna kring de där åtråvärda slutspelsplatserna. Efter matchen i Östersund ikväll så återstår åtta matcher för Wetterbygden varav fem av dessa spelas på hemmaplan i Huskvarna Sporthall. Utifrån vad vi såg i 30 minuter uppe i Umeå så finns det mycket som talar för slutspel men visst: det kommer bli ett race hela vägen in på mållinjen och något annat än “tro på det man gör” och “tillsammans” kommer inte hjälpa laget mot dess målsättning. Som sagt: kapaciteten besitter man onekligen.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Evariste Shonganya.

Wetterbygden saknade senast Mantas Griskenas och Eddie Alm, oklart ifall duon är tillbaka ikväll.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget