Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Uppsala Basket-Nässjö Basket

Uppsala Basket har vunnit en match i SBL den här säsongen – det var mot Nässjö Basket hemma. Under söndagseftermiddagen möts lagen igen. Här är senaste nytt!

🔥 Uppsala Basket – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 3 februari, kl 16.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

När Nässjö Basket ikväll söndag beger sig till Uppsala för bortamatch mot Uppsala Basket hoppas vi att man lärt sig läxan. Senast man gjorde samma resa tog Uppsala sin enda vinst för säsongen. Nu behöver ”de gröna” verkligen den här matchen. Dels för att komma tillbaka från käftsmällen av Borås hemma senast, men också för att det börjar hårdna till i den nedre delen av tabellen.

Visst skulle en vinst för Uppsala säkert stärka dem, men vi har svårt att se något annat än att Uppsala åker ur SBL. Däremot är kampen om de sista slutspelsplatserna mycket jämn.

I årets SBL är det också jämt i toppen och varje seger är viktig. Just nu ligger Köping på den jobbiga nionde platsen i tabellen med sju segrar. Nässjö har elva och skulle man kunna ta med sig en tolfte hem från Uppsala skulle det kännas riktigt bra.

Glädjande för Nässjö senast var att Marquis Jackson gjorde minuter i matchen mot Borås och även om smällen fortfarande sitter kvar i kroppen går det åt rätt håll.

Text: Nässjö Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala har fortsatt stora bekymmer med sina importspelare. Senast i raden att lämna är Eric Katenda som heller inte fanns med mot Södertälje i fredags. Dante Williams och Brian Bridgeforth är fortsatt skadade, även om det finns en liten chans att Williams kan spela.

Nässjö ser ut att kunna ställa upp med samma lag som mot Borås senast.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget