Fotograf: Camilla Geidemark / Köping Stars

Inför: Köping Stars-Norrköping Dolphins

Det har blivit hög tid för säsongens fjärde möte mellan Köping Stars-Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför lördagens match!

🔥 Köping Stars – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 9 februari, kl 16.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Svenska Basketligan, SBL spelas över 36 matcher, och Köping Stars har mött samtliga lag i tre matcher. Nu inleder Köping i eftermiddag den avslutande fjärdedelen med ny match i Karlbergshallen mot svenska mästarna Norrköping Dolphins. Så sent som för en vecka sedan tog Norrköping en tredje seger mot just Köping Stars.

Tidigare möten i SBL:

Köping – Norrköping 67-78 (38-44)
Norrköping – Köping 70-65 (34-37)
Norrköping – Köping 83-65 (48-44)

Köping snittar nästan 80 offensiva poäng i SBL-matcherna, men mot Norrköping är snittet betydligt lägre, 66 poäng.

Jotti Nikolaidis, tränare i Köping, ger en förklaring:
– Norrköping är ett välcoachat och kanske det mest strukturerade laget i ligan. Det blir inte lika mycket poäng för oss när Norrköping drar ned tempot för att få mer nytta av de duktiga veteranerna Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist.

Köping har i alla matcher mot Norrköping hängt med bra fram till paus – till och med haft ledningen i första SBL-mötet nere i Norrköping (37-34). Efter paus har de regerande mästarna visat sin rutin och tagit grepp om matcherna. Enda gången Köping Stars skakat Norrköping rejält var i bortamatchen efter jul då resultattavlan visade 65-65 med en halv minut kvar. Men det var mästarna som knöt ihop säcken…

Det var också i den matchen som Joakim Kjellbom fysiskt gav sig på flera Köping-spelare och domartrion visade honom av planen för resten av matchen. Kjellbom stängdes sedan av i tre matcher. I söndagsmötet mellan Norrköping och Köping var Kjellbom tillbaka och briljerade med hela 22 poäng. Därmed har han snittat över 18 poäng i tre matcher mot Köping, lika många som Köpings främste poängplockare i samma matcher, Aleksa Solevic. Norrköpings landslagsman Mikael Lindquist snittar 14 poäng i matcherna medan Niklas Larsson i Köping har snittat 13,3 poäng.

Men allt det där är historia, låt oss återvända till lördagens match. Såväl Stars som Norrköping har skador på viktiga kuggar. Tim Schüberg och Tyler Flack saknas hos gästerna, medan Desmond Hubert och Aleksa Solevic i Köping inte spelade senast mot Luleå.
– Båda tränade i veckan, och vi får se om de spelar idag. Sean Smith hoppas vi också på, trots en skada mot Luleå, säger ”Jotti”.

Din förhoppning i matchen?
– Att få kontroll på Kjellbom och Lindquist, att få Norrköping att ta skott där de inte vill. Men visst, vi behöver en bra dag för att rå på Norrköping.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***
Norrköping Dolphins spelar i eftermiddag borta mot Köpings Stars vilket blir det fjärde och sista mötet mellan lagen i grundserien. De tidigare matcherna har varit täta förutom den senast som spelades för en knapp vecka sedan – då Norrköping tidigt kunde avgöra i andra halvlek.

Köping har hunnit spela ytterligare en match sedan dess, borta mot BC Luleå i tisdags, där hemmalaget var 26 upp efter tre perioder men Köping kunde avsluta på ett starkt sätt och vann sista perioden med elva poäng. Köping kämpar fortfarande om en kvartsfinalplats med, i första hand, Umeå BSKT och Wetterbygden Stars samt även med Nässjö som dock i nuläget ligger tio poäng före men det återstår, trots allt, nio matcher innan slutspelet drar igång. Norrköping har haft fem dagar för återhämtning, rehab och träning och åker upp till Köping med samtliga spelare som finns tillgängliga för spel.

Tränaren Adnan Chuk tänker så här inför matchen:
– En ny tuff bortamatch står på schemat mot ett Köping som vi mötte för en knapp vecka sedan. Köping är ett erkänt starkt hemmalag som ger dem fördelar i tuffa, jämna matcher. Vi har haft lite tid för vila och förberedelser och vi känner oss redo för den här utmaningen.

LÄGET I LAGEN:❓
Köping får med stor sannolikhet tillbaka Desmond Hubert och Aleksa Solevic. Dessutom ska Sean Smith vara redo för spel.

Norrköping får eventuellt tillbaka Andreas Person efter skada. Trion Tim Schüberg, Tyler Flack och Jonathan Dubas saknas fortsatt.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget