Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Inför: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins

Det har blivit dags för den sista omgången i SBL innan landslagsuppehållet. I Västerbotten bjuder Umeå BSKT på fri entré när Norrköping Dolphins gästar. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Umeå BSKT – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 15 februari, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

I tisdags spelade Umeå en jämn match mot serieledarna Södertälje, nu tar man nya tag då Norrköping är på besök.

Även fast Umeås tre senaste matcher har varit förluster så har man spelat bra basket, senaste matchen mot Södertälje slutade 94-100. Umeå har haft mycket problem när det kommer till att vinna mot Norrköping, men med gratis inträde så hoppas Umeå BSKT att publiken stöttar fram laget till en vinst.

Norrköping som ligger på en andraplats i SBL har tre vinster i ryggen i jakten på en förstaplats. De lag Norrköping har spelat mot dessa tre matcher är Köping x2 och Uppsala. Matchen mot Umeå blir deras tredje raka match på bortaplan.

Flertal gånger den här säsongen har Umeå spelat bra i perioder av matcher. Det har också varit små stunder där laget presterat dåligt och det har lett till förlust i flera jämna matcher. Laget försöker ta steg för steg till att spela hela matchen så bra som möjligt.
– Vi försöker ta det 24 sekunder i taget och hålla oss till det vi ska göra i varje situation. Självklart är det viktigt att vi spelar på en bra nivå över 40 minuter, men vi behöver ej spela en perfekt match eller sätta alla skott vi skjuter för att vinna mot Norrköping, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Gustavsson berättar att en stor del av Norrköpings framgång är deras veteraner som har en bra förmåga att stänga matcher.
– Veteranerna är genom åren de som alltid vart där och stängt tighta matcher för dem, speciellt i Umeå. Sen är de välcoachade av Adnan såklart och deras försvar håller hög nivå.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknade senast greken Alexandros Varytimiadis. Eventuellt kan han vara tillbaka ikväll. Egal Saleman fortsatt borta.

Norrköping har långtidsskador på trion Tim Schüberg, Jonathan Dubas och Tyler Flack.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget