Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 10

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (6)
Nimrod Hilliard och hans Borås fick en fin omstart av SBL under söndagen när Södertälje besegrades med hela 90-72. En som verkligen var på spelhumör var lagets 26-årige stjärnguard som sköt i 23 poäng och även noterades för sju assists.

 
G/F: Earvin Morris, BC Luleå (2)
Kvar sedan förra veckan. Återigen en mycket fin match av 24-årige Morris när Köping besegrades i fredags då det blev 18 poäng, sju returer och fyra assists från amerikanens händer.

 
F: Niklas Larsson, Köping Stars (1)
24-årige Larsson gjorde en av sina främsta matcher för säsongen när Köping reste till Luleå i fredags. Efter en stark insats av Köping blev det dock förlust med 87-79. Larsson satte 20 poäng på sina drygt 32 spelade minuter.

 
F: Andrew Smith, Jämtland Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Matchens spelare med bland annat 27 poäng och elva returer när Jämtland slog Norrköping i lördags. 26-årige Smith är en stor injektion för Jämtland som i och med segern i helgen blandar sig i kampen om en topp 4-placering.

 
C: Kyle Rowley, Wetterbygden Stars (1)
Tung seger för nykomlingen Wetterbygden mot Nässjö i lördags. En som stod för en stark insats var lagets center Kyle Rowley. 29-åringen satte bland annat 16 poäng och tog sex returer, men stark även defensivt.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget