Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Södertälje Kings

Nu kör SBL igång för fullt igen efter landslagsuppehållet. Efter derbyt mot Wetterbygden i lördags är det nu dags för Nässjö Basket att ta emot serieledande Södertälje Kings på hemmaplan.

🔥 Nässjö Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 5 mars, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Ett Södertälje som verkar gå mot seriesegern och är väl just nu favoriter att vinna årets basketliga. Södertälje som i söndags förlorade mot Borås och stannar där tills det är dags att bege sig till de mörka småländska skogarna.

Det har blivit ännu jämnare i toppen efter de senaste resultaten och Södertälje har inte råd att förlora ytterligare en match om man vill vara säkra på att behålla förstaplatsen. Senast Södertälje var i Nässjö tappade Nässjö matchen helt på slutet när segern nästan var klar.

Text: Nässjö Basket

***
Södertäljes tränare Ludwig Degernäs är tydlig inför mötet med Nässjö ikväll:
– Vi måste göra allting bättre än i matchen mot Borås.

Södertälje och Nässjö har mötts tre gånger den här säsongen och Södertälje har vunnit två av dem. Den första nere i Nässjö blev det vinst efter förlängning, i en match där Södertälje hämtade in ett stort underläge i den fjärde perioden. Det första mötet i Täljehallen vann Nässjö med 91-89 och det andra vann Södertälje med 79-70. En svår motståndare har det varit.
– De har bra kreatörer, bra skytte och bra insidespel – ett komplett lag, säger Ludwig Degernäs.

Södertälje sov kvar i Borås efter söndagsmatchen och får vila, och får chansen att ladda inför Nässjö och bli redo.

Förlusten mot Borås må ha stukat Södertälje Kings, men formen för Nässjö-laget är ett större frågetecken. Fyra raka förluster och de två senaste mot Wetterbygden och Köping. Före det gjorde laget en bra match mot Luleå och förlorade bara med tre poäng. Kan det vara så att Nässjö spelar bättre ju bättre motståndet är?

Text: Södertälje Kings

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har fortfarande en hel del skadebekymmer och i lördags så saknades bland annat Facundo Zarzate och Abdou Medjedoub.

Södertälje ställer upp med samma tio spelare som mot Borås i söndags.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget