Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Mycket står på spel när serietvåan Norrköping Dolphins tar emot trean Borås Basket hemma i Stadium Arena. Här är senaste nytt inför fredagens toppmatch!

🔥 Norrköping Dolphins – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Fredag 8 mars, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Kampen om de fyra första platserna säsongen 2018/2019 fortsätter där kvällens motståndare Borås Basket och Norrköping Dolphins har fyra matcher kvar och det skiljer två poäng till Norrköpings fördel.

Senast i söndags imponerade Borås genom att klä av ligaettan Södertälje Kings hela vägen över 40 minuter vilket gör att Borås och BC Luleå har 46 poäng, två färre än Norrköping som har fyra poäng upp till Södertälje. Luleå hade i tisdags chansen att gå upp och dela andraplatsen med Norrköping men man totalhavererade, efter att ha varit 17 upp i halvtid, och förlorade andra halvlek med 22 poäng.

Tidigare möten mellan dagens motståndare har slutat med två vinster, en klar seger och en vinst efter förlängning, för Borås nere i Boråshallen medan Norrköping tog en förkrossande seger hemma i Stadium Arena i slutet av november. Grundseriens avslutande fyra matcher kommer att bli riktigt spännande då topplagen kommer att möta varandra men på papperet ser ändå Luleå ut att ha det tuffaste programmet tätt följt av Norrköping Dolphins.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen:
– Efter en bra insats uppe i Östersund har vi haft några bra dagar för att förbereda oss för den här fajten. Vi har lagt väldigt mycket fokus på oss själva för att vi vill bli bättre på hur vi vill spela basket just nu beroende på alla skadorna. Träningarna har sett bra ut och grabbarna sliter verkligen fantastiskt hårt. Vi hoppas på publikens hjälp imorgon och ser fram emot en riktigt tuff match.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Inför fredagens bortamatch i Norrköping kommer det 26:e avsnittet av ”Vi är Borås”. Gästen i podden heter Henrik Svensson – han är headcoach i Borås Basket. Med Svensson pratas det om förra matchen mot Södertälje, kommande matchen mot Norrköping, kroppsspråk, press och collegecoacher. Dessutom behandlas Deadline day, Veckans lag, damernas publikrekord, SBL:s tabell och vad som kan komma att hända i slutspelet.

Text: Borås Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar nyförvärvet Mike McDevitt. Joakim Kjellbom väntas eventuellt spela efter att ha missat bortamatchen mot Jämtland (blir pappa vilken dag som helst).

Borås kan ställa upp med bästa möjliga lag, vilket betyder att Daniel Thuresson är tillbaka efter en tids skada.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget