Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 11

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

 
G: Shakir Smith, Norrköping Dolphins (2)
Den 26-årige amerikanen får ta ett stort ansvar i Norrköping som har drabbats av flera tunga skador. Smith gör det dock med bravur och i den knappa förlusten mot Borås i fredags sköt han bland annat i 25 poäng, vilket är hans näst högsta poängnotering hittills under säsongen.

 
G: Corban Collins, BC Luleå (4)
Efter ett par lite ”svagare” insatser så var 24-årige Collins tillbaka i gammal fin form när hans Luleå besegrade Jämtland i fredags. 24-åringen sköt i fina 31 poäng, vilket var tredje gången under säsongen han var över 30-strecket, dessutom nio assists och sex returer. Collins leder SBL:s poängliga med ett snitt på 20.3 poäng per match.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
Uppsala har en blytung säsong där det tidigt stod klart att man åker ur SBL. Men en som inte ska skämmas för sin insats under säsongen är lagets 27-årige trotjänare Axel Nordström. Nordström var en jätte i matchen mot Köping men trots 34 poäng från 27-åringen räckte det inte till seger.

 
F: Kofi Josephs, Nässjö Basket (1)
27-årige Josephs gjorde sin blott fjärde match i Nässjö-linnet mot Uppsala i fredags. Efter en ganska anonym tillvaro i de första matcherna så blixtrade Josephs till med fin-fina 25 poäng (nästan felfritt skytte) på knappt 23 spelare minuter.

 
C: André Nilsson, Umeå BSKT (2)
28-årige Nilsson hade en central roll när Umeå vände ett till synes hopplöst underläge mot Luleå till seger. Nilsson satte imponerande 15/18 skottförsök och 2/2 straffkast – totalt 32 poäng, vilket givetvis belönas med en självklar plats i veckans lag!

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (6)
2. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
3. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
4. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
5. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (5)
6. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
7. F: Michael Moore, Borås Basket (5)
8. G: Corban Collins, BC Luleå (4)
9. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (4)
10. C: RT Guinn, Jämtland Basket (4)
11. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
12. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
13. F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (3)
14. F: Denzel Andersson, BC Luleå (3)
15. G: Mikael Lindquist, Norrköping Dolphins (3)

Dela inlägget