Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Södertälje Kings

Tre gånger tidigare under säsongen har BC Luleå segrat mot serieledande Södertälje Kings. Blir det samma visa när lagen möts i Luleå även i kväll? Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Fredag 15 mars, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Fredagskvällen innebär chans till revansch för Södertälje Kings, som faktiskt har förlorat de tre matcher man spelat mot BC Luleå tidigare under säsongen. Men formen är vikande för Luleå som efter förluster mot Umeå BSKT och Borås Basket i de senaste matcherna har tappat mark i toppen, och nu vill nog coachduon Peter Öqvist/Håkan Larsson se en prestation som duger i kommande slutspel.

Ett aber är dock att Earvin Morris skadade tumme krävde operation. För Södertäljes del gäller det att vinna en av de två återstående matcherna, för då blir det serieseger och hemmafavör genom hela slutspelet. Förutom Luleå, så avslutar Södertälje hemma på tisdag – mot Köping Stars.

Trotjänaren Toni Bizaca är på väg att ta en plats bland de riktigt stora profilerna hos SBBK. Det fattas 18 poäng upp till 6000. Blir det inte uppe i Luleå så blir det väl (?) i hemmamatchen mot Köping på tisdag. Han blir då nummer fem i ordningen att nå 6000 poäng.

Södertälje kommer närmast från en förlängningsförlust mot Norrköping Dolphins och där gjorde Bizaca 15 poäng. Ett bättre för Adam Ramstedt och Eric Garcia. De siffrorna kan mycket väl räcka mot Luleå, men då får inte kapten Martin Pahlmblad ha en ny poänglös match.

Robert Gilchrist, Tavarius Shine, Corban Collins och så de svenska landslagsspelarna Thomas Massamba och Denzel Andersson – det finns kvalité hos Luleå, även om Earvin Morris saknas.

Text: Södertälje Kings

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan skadade duon Earvin Morris och Brice Massamba.

Södertälje väntas ställa upp med ordinarie manskap. Notera att Valter Lindström är ute för säsongen.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget