Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Wetterbygden Stars

Två omgångar återstår av grundserien i SBL, och det är viktiga poäng på spel för både Norrköping Dolphins och Wetterbygden Stars när lagen drabbar samman i Stadium Arena under fredagskvällen. Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Fredag 15 mars, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins har nu två matcher kvar av säsongens grundserie och tack vare segern mot Södertälje Kings i tisdags har man rent teoretiskt och även praktiskt gett sig chansen att bli ligaetta, även om det ser svårt ut då formstarka Borås Basket har det ”lättare” programmet och Södertälje redan har fyra poäng upp och måste förlora sina två återstående matcher.

Först ut för Norrköping är nykomlingen Wetterbygden Stars som genomfört en riktigt bra säsong och man har redan klarat nytt kontrakt och kämpar nu med Umeå BSKT om plats sju och åtta inför kvartsfinalerna. Matchen i kväll blir den fjärde lagen emellan och Norrköping har gått segrande ur de tidigare tre även om matcherna i Huskvarna har varit täta.

Som situationen i tabellen är just nu är det inte helt osannolikt att Norrköping och Wetterbygden kan komma att mötas i kvartsfinalspelet om ett par veckor. Norrköping åkte på ett par förluster mot Jämtland och Borås då man saknade en del spelare men man visade i tisdags i Täljehallen vad man är gjorda av och vann den täta matchen trots en del enklare misstag. Norrköping kommer laddade till grundseriens två sista matcher mot Wetterbygden och BC Luleå som båda spelas hemma i Stadium Arena.

Så här säger Norrköpings Adnan Chuk inför matchen:
– Efter en tung arbetsseger i Södertälje som satt långt inne är det nu dags för en ny tuff kamp. Wetterbygden är den i särklass bästa nykomlingen som jag har sett i SBL. Det är ett lag som spelar en väldigt modern basket och coachas på ett fantastiskt sätt av Boris Balibrea. De föregående tre matcherna lagen emellan har varit riktigt tuffa fajter så jag förväntar mig inget annat i kväll heller. Vi måste fortsätta nöta på vårt spel för att få det att stämma mer och mer. Vi ser fram emot en tuff kamp och hoppas publiken kan hjälpa oss till en viktig seger.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping väntas ställa upp med samma lag som slog Södertälje i tisdags.

Wetterbygden fick tillbaka veteranen Mantas Griskenas senast.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget