Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Uppsala Basket-Umeå BSKT

Umeå BSKT är i det närmaste piskade att vinna borta mot Uppsala Basket – om chansen att undvika den åttonde och sista slutspelsplatsen ska finnas kvar. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Uppsala Basket – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Fredag 15 mars, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

I näst sista matchen i grundserien möter Umeå BSKT Uppsala Basket på bortaplan, ett lag man vunnit mot tre gånger den här säsongen.

Uppsala Basket har haft en tuff säsong och tidigt stod det klart att Uppsala-laget åker ur SBL, men om Umeå vill klättra en placering i tabellen innan grundserien är över så är detta en viktig match. Umeås tränare Jesper Gustavsson har alltid sagt att man inte kan underskatta något lag i ligan – så också denna gång:
– Såklart tuff match som det gäller att vara mentalt förberedd på. Vi bygger vidare och alla matcher är viktiga då vi fortfarande har chans att klättra i tabellen, säger Gustavsson till VK:s basketblogg.

Umeå kommer senast från en jobbig förlust mot Nässjö, där man förlorade med bara två poäng. Innan förlusten så hade laget skrapat ihop två vinster mot lagen Luleå och Köping. Uppsala kommer från en vinst mot Wetterbygden, deras andra vinst för den här säsongen. Att Uppsala vann mot Wetterbygden tackar Umeå för, eftersom Wetterbygden ligger en placering över Umeå i tabellen. Detta sätter upp en mycket intressant sista match då Umeå besöker Wetterbygden för grundseriens sista match.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

***
Det är en fullspäckad kväll vi går till mötes när Uppsala Basket och Fyrishov, i kväll fredag, tar emot Umeå BSKT i säsongens sista hemmamatch.

Förutom fri entré så bjuds det på en hejarklackstävling där Uppsalas ungdomslag tävlar mot varandra om fina priser från Sportringen, intervjuer, diverse avtackningar, pausunderhållning, med mera. Dessutom gör ”Dunkan Slammer” comeback.

Efter matchen är dessutom alla varmt välkomna på ”After Basket” i foajén, där det kommer gå att köpa dryck och snacks. I samband med detta finns dessutom möjligheten att träffa spelare, ledare, funktionärer, sponsorer och att kolla höjdpunkter från såväl denna säsong, som tidigare.

Text: Uppsala Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknade senast Mannos Nakos. Oklart ifall han finns med i kväll.

Umeå närmar sig en situation med full trupp. Till kvällens match är Alexander Holmström Forster tillbaka. Däremot saknas fortsatt Egal Saleman, kanske kan han vara tillbaka till slutspelet drar igång.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget