Fotograf: Örjan Lännbrink ( Köping Stars

Inför: Köping Stars-Borås Basket

Drömmen om slutspel har släckts, men viljan och energin för fortsatt SBL-status är obruten i Köping Stars. Här är senaste nytt inför matchen mot Borås Basket!

🔥 Köping Stars – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Lördag 16 mars, kl 16.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Ett kval väntar för Köping Stars om några veckor – 6 april (b) och 13 april (h) – men först gäller det att avsluta ligasäsongen på bästa sätt mot två av topplagen, Borås Basket i Karlbergshallen i eftermiddag (lördag) och Södertälje Kings borta på tisdag.

Spelarna i Köping lirar för sin heder och klubb, men det går att finna fler utmaningar inför ligans avslutning. 18 poäng för Köping i tabellen är lika många som Köpings GIF fick ihop under säsongen i dåvarande Elitserien 1981/82. Köping Stars vill gärna ha fler. Även försöka besegra något av lagen Borås och Södertälje. Hittills har Köping kammat noll mot dessa lag.

Men det är tuffast tänkbara motstånd. Södertälje har vunnit SBL:s grundserie – medan Borås fightas med Norrköping om andraplatsen.

Borås snittar mest poäng av samtliga SBL-lag. Lagets 96 poäng kan jämföras med Köping Stars, 78. Men Köping matchar statistiskt Borås i defensiven. Båda lagen har i snitt släppt till 86 poäng i ligamatcherna.

Köping har två gånger fått åka hem från Borås med stora förlustsiffror – senast svarade Borås för hela 16 (!) trepoängare. Men matchen i Karlbergshallen hade helt annan karaktär. Köping var i stor ledning vid flertalet tillfällen, men när drabbningen i slutminuten skulle avgöras visade gästerna sin rutin. Borås åkte hem med en trepoängsseger.
– Vi borde ha stängt matchen tidigare, sade en missnöjd Niklas Larsson i Köping Stars den gången.

Nu är det osäkert om Niklas kan spela mot Borås. Han har precis som Desmond Hubert haft feberkänning i veckan. Frågetecken även för Aleksa Solevic som svarat för flest assist i SBL men vars revbensskada tvingade honom stå över mot Jämtland senast – en skada som ännu inte är helt läkt.
– Lite bekymmersamt på spelarfronten, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis som ändå gläds över att få tillbaka James Demery efter sjukdom.

Gästernas spelartrupp tycks vara intakt, och laget var på strålande spelhumör senast mot Luleå. Vad sägs om att de tre amerikanska importspelarna Michael Moore, Marcus Tyus och Nimrod Hilliard som tillsammans svarade för totalt 72 poäng.

Vi avslutar hemmasäsongen i SBL med att gratulera ”Jotti” Nikolaidis till ett hedrande basketuppdrag vid sidan av Köping Stars. Sverige ska få så kallade framtidslandslag senior för att ha bättre koll på blivande landslagsspelare. ”Jotti” har genom åren följt talangerna i spelargenerationen födda 1994-1998 och blir assisterande coach i framtidslandslaget.
– Ett roligt uppdrag, som innebär sex-sju lägerdagar under sommaren samt några landslagsmatcher, säger ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***
Borås Basket är inne i slutfasen av grundserien och nästa match på programmet är Köping borta på lördag. Det senaste avsnittet av podden ”Vi är Borås” handlar givetvis mycket om detta. Det spekuleras hej vilt om alla möjliga scenarion och om vilket lag Borås kommer att få möta i kvartsfinalen. Men även prat om Köpings kval mot Alvik, Johan Peroti-Anderssons mat och bak, samt ett slumpat telefonsamtal från Jakob Törnell hinns med.

Text: Borås Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Köping har som sagt lite frågetecken för Niklas Larsson och Desmond Hubert som varit sjuka i veckan. Dessutom är det väldigt oklart ifall revbensskadade Aleksa Solevic kommer till spel.

Borås väntas mönstra fulltalig trupp.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget