Fotograf: Montage

Årets coach: Boris Balibrea

Nykomlingen Wetterbygden Stars har tagit sig till slutspel under sin första säsong i SBL. En stor del i den framgången har tränaren Boris Balibrea som idag utses till ”Årets coach”!

Spanske Boris Balibrea flyttade till Sverige och Wetterbygden Stars inför förra säsongen, och laget gick direkt upp till SBL. Under debutsäsongen har Boris lett sin trupp till inspirerat spel som uppmärksammats i Basketsverige. Skador på nyckelspelare har inte använts som ursäkter, och trots att endast två spelare har spelat alla 36 grundseriematcher har laget hållt en jämn nivå hela säsongen.

MOTIVERING:
”Noggrannhet, energi och innovation. Årets coach formar genom sitt arbetssätt spelare, lag och organisation. Wetterbygden spelar en modern basket som ställer tuffa frågor till alla motståndare. Arkitekten bakom bygget är kanske ännu inte basketens svar på Gaudi och Wetterbygden är inte ännu La Sagrada Familia, men den unge coachen är på god väg. Årets coach i SBL heter Boris Balibrea!”

Topp 3 : Årets coach (procent av rösterna):
Boris Balibrea, Wetterbygden Stars 32%
Ludvig Degernäs, Södertälje Kings 29%
Henrik Svensson, Borås Basket och Adnan Chuk, Norrköping Dolphins 16%

Boris kommer ta emot sin utmärkelse i samband med Wetterbygdens kvartsfinal i Huskvarna Sporthall mot Borås Basket ikväll.

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2018/2019:

Årets MVP:
Årets guard:
Årets forward:
Årets center:
Årets stjärnskott: Felix Terins (Nässjö Basket)
Årets artist:
Årets försvarare:
Årets coach: Boris Balibrea (Wetterbygden Stars)
Årets domare:
Årets matcharrangör: Jämtland Basket
Årets lyft: Wetterbygden Stars

Svenska Mästare –
MVP i finalserien: –

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger

Dela inlägget