Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 3: BC Luleå-Jämtland Basket

Ikväll söndag väntar en nyckelmatch i kvartsfinalserien mellan BC Luleå-Jämtland Basket. En match som du ser direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34! Här är senaste nytt!

🔥 BC Luleå – Jämtland Basket 🔥
📺 Sportkanalen & C More
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 3:5
📆 Tisdag 31 mars, kl 19.34
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Ikväll söndag väntar en nyckelmatch i kvartsfinalserien. Då vet BC Luleås tränare Peter Öqvist exakt vad nycklarna till seger mot Jämtland blir.
– Det är nog jätteviktigt för dem att Adam Rönnqvist och R.T. Guinn kan ligga på sina 69 och 75 procent från trepoängslinjen, säger han.

Det står 1-1 i kvartsfinalserien mellan BC Luleå och Jämtland Basket. Under söndagen är det dags för den tredje ronden på hemmaplan i Luleå Energi Arena – och känslan är god i Luleålägret.
– Känslan är god och vi vet vad vi behöver göra för att skära i deras poängproduktion. Vi vet också vad vi behöver göra offensivt för att förbättra vår egen. Som jag sagt tidigare: I den här matchserien, med två lag som inte är rädda för lite tempo, så sitter anfall och försvar ihop, säger BC Luleå-tränaren Peter Öqvist.

BC Luleå vann match ett med 97-92. I den andra ronden, på bortaplan, slutade det med förlust med siffrorna 80-89. Anledningen till det blev returtagningen och bortkastade bollar.
– I vårt fall hade vi för många turnovers nere i Östersund senast. Jämtland gör 24 poäng på våra misstag och det är lite för mycket om man ska vinna slutspelsmatcher på bortaplan. Vi är inte helt nöjda med returtagningen heller och släpper för många andrachanser. De där två sakerna är avgörande faktorer för att skära i Jämtland poängproduktion, säger Öqvist.

Hittills har Adam Rönnqvist och R.T. Guinn storspelat offensivt för Jämtland Basket. Rönnqvist har skjutit 69 procent och Guinn 75 procent från trepoängslinjen.
– Adam (Rönnqvist) och R.T. (Guinn) gör det riktigt bra hittills. Det är nog jätteviktigt för Jämtland att de fortsätter att leverera och kan ligga på sina 69 och 75 procent från trepoängslinjen för att hålla uppe poängproduktionen, säger han.

1 700 personer letade sig till Östersunds Sporthall senast. Och det är ingen hemlighet att BC Luleå och Jämtland Basket är ligans publikstarkaste lag – i den ordningen. Men Öqvist tycker att Luleå-publiken har klart övertag och hoppas på bra uppslutning i Luleå Energi Arena igen.
– Jag tycker att det är kross. När vår publik drar igång så är det inget snack om det. Det är total överkörning från vår publiks sida och jag hoppas att vi får samma känsla och stöd i morgon (söndag).

För BC Luleå ser truppen likadan ut som under de tidigare kvartsfinalmatcherna. Earvin Morris saknas fortfarande på grund av en handskada. BC Luleå-tränaren tror dock att Tim Kearney kommer att kunna göra fler minuter under söndagen än i kvartsfinal två.
– Vi upplevde att Tim hade otur med en del blåsningar i Östersund. Han kommer förmodligen att kunna spela mer så att vi får en hälsosammare rotation i morgon (söndag).

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Måndag 25 mars, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket 97–92
Torsdag 28 mars, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå 89–80
Söndag 31 mars, kl 19.34: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)
Tisdag 2 april, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå (Östersunds Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå saknar endast långtidsskadade Earvin Morris.

Jämtland väntas ställa upp med bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget