Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 2: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Det har blivit hög tid för den andra semifinalen mellan Norrköping Dolphins-Borås Basket. Missa inte att du kan se uppsnacket inför matchen gratis på SBLplay.se – start klockan 18:45!

🔥 Norrköping Dolphins – Borås Basket 🔥
📺 SBLplay.se
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 2:7
📆 Fredag 12 april, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

I den första semifinalen i tisdags nere i Boråshallen åkte ett redan skadedrabbat Norrköping Dolphins på ännu en skada och denna gång var det Shakir Smith som tidigt i matchen tvingades utgå. Mot ett formstarkt Borås på deras hemmaplan är det givetvis svårt nog ändå, men utan fyra ordinarie spelare blir inte uppgiften lättare precis.

HÄR KAN DU SE UPPSNACKET INFÖR MATCHEN (GRATIS) – START KL 18:45!

Borås seger var odiskutabel men att hålla dom på 69 poäng, mot ett snitt på över 95 poäng, är riktigt bra med Norrköpings ögon sett. Statistiskt sett var skillnaderna små mellan lagen men Norrköping dåliga skytte, framförallt från trepoängslinjen, och att Borås gjorde 20 poäng från Norrköpings turnovers, kom att bli mycket avgörande och detta är något som Norrköpings tränare Adnan Chuk var tvungen att ta itu med. Norrköping Dolphins såg lite sega ut i tisdags och visade inte den energi och intensitet som vi är vana vid att se. Så ikväll gäller det att visa upp det stora hjärta som vi vet finns.

Så här säger Adnan Chuk inför matchen ikväll:
– Nu är det dags för match två och vi har haft lite tid till analys och vila. Vi gjorde en okej match därnere men måste utmana oss själva att bli lite bättre på alla segment i spelet. Vi hoppas att vi är lite skarpare och att publiken sluter upp och hjälper oss fram till en seger.

HÄR KAN DU SE UPPSNACKET INFÖR MATCHEN (GRATIS) – START KL 18:45!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Idag fredag spelas semifinal 2 mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket i Stadium Arena. Inför den matchen finns ett purfärskt avsnitt av podcasten ”Vi är Borås” att lyssna in sig på. En nyhet är att podden numera finns även på Spotify.

I det 30:e avsnittet får du snack om Nimrod Hilliards MVP-ceremoni, om semifinal 1, om Veckans lag, om semifinal 1 mellan Kings och Jämtland, om Borås Basket Dams avancemang till Basketettan och naturligtvis allt inför semifinal 2.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 69–52
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping (Boråshallen)
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar Edvin Stark. Dessutom är det mycket osäkert ifall Shakir Smith kommer till spel. Smith tvingades utgå med en stukad fot i tisdagens match.

Borås väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag, även om bland annat William Gutenius och Daniel Thuresson varit sjuka i veckan.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget