Fotograf: Per-Svan Pettersson / Köping Stars

Kval till SBL: Köping Stars-Alvik Basket

I eftermiddag spelas den andra och sista kvalmatchen till SBL mellan Köping Stars-Alvik Basket. Se matchen live på SBLplay.se – uppkast kl 16:04!

🔥 Köping Stars – Alvik Basket 🔥
📺 SBLplay.se
🇸🇪 Kval till SBL (H), 2:2
📆 Lördag 13 april, kl 16.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Så är Köping Stars framme vid säsongens sista match, och laget har satt sig i förstklassig sits för fortsatt spel i Svenska Basketligan, SBL. En solid insats borta mot Alvik förra helgen (seger 89-48) gör att Köping har råd att förlora med hela 40 poäng (!) när poängen läggs ihop. Få, om någon, tror att det kan ske.
– Vi gjorde ett bra jobb i bortamatchen, men vi har respekt för Alvik, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis som dock inte minns när Köping förlorade senast mot Alvik vare sig under tidigare år i Superettan eller i en rad träningsmatcher.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

Tränare Nikolaidis har givetvis en plan för hur Köping Stars ska avsluta på bästa sätt.
– Vi förväntar oss inte vinna med lika stor marginal som senast, men vill absolut inte förlora sista matchen för säsongen, definitivt inte inför hemmapublik som betalar entré för att se oss.

Håller sig Köping till säsongens snitt i offensiven, drygt 78 poäng (före Wetterbygden och Uppsala i SBL-statistiken) tvingas Alvik i eftermiddag upp till 120 poäng för avancemang.
– Jag hade gärna sett att vi gjort en balja till i varje match under säsongen för att hamna över 80 i snitt, säger ”Jotti” som ändå tycker den uppnådda snittpoängen är okej.

Publikstödet har varit massivt i Karlbergshallen från premiären i september fram till april, och i bortamatchen mot Alvik var det en stor supporterklack som gav Köpings spelare den där efterlängtade extra energin att prestera.

Pointguarden Aleksa Solevic var tillbaka efter långvarig skada och tangerade med ett sprudlande spelhumör sitt poängsnitt under säsongen, 18 poäng. Därmed blev han sexa i SBL:s poängliga. Mer bekant är kanske Aleksas framgång vad gäller assists. Överlägset bäst i SBL med åtta assists i snitt! Aleksa fick också näst mest röster i valet av ”Årets guard”, en titel som Nimrod Hilliard i Borås Basket tilldelades.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

I statistiken sticker Köpings Stars ut med en tredjeplats i SBL i antalet returer i snitt per match, 39 stycken. Köpings eget spänstfenomen Desmond Hubert var inte oväntat den som tog flest returer i laget, nästan sju i snitt.
– Jag har alltid haft min styrka i defensiven, och det känns ju bra att det hållit i sig under den här säsongen, säger Hubert.

Mindre nöjd är amerikanen över alla sina missade straffkast.
– En klar besvikelse, även om det gick lite bättre mot slutet av säsongen

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ SPELAS KVALET TILL SBL: ⏰📺
📆 Lördag 6 april, kl 19.04: Alvik Basket – Köping Stars 48–89
📆 Lördag 13 april, kl 16.04: Köping Stars – Alvik Basket (Karlbergshallen)

Matchen går att köpa för 89:-. Notera dock att kvalmatcherna inte ingår i säsongskort eller slutspelskort.

LÄGET I LAGEN:❓
Köping väntas kunna ställa upp med ordinarie lag, detsamma gäller Alvik.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Alviks hemsida inför matchen

Dela inlägget