Fotograf:

Storpublik väntas i finalserien

Nu är det klart. Södertälje Kings kommer byta Täljehallen mot Scaniarinken under finalserien som startar på fredag 3 maj.

Det väntas stor publikfest när finalserien i SBL startar i slutet av veckan. Idag blev det klart att Södertälje Kings flyttar sina hemmamatcher från Täljehallen med en publikkapacitet på 2 200, till Scaniarinken som kan ta 6 500 åskådare.

– Vi vill göra det här eventet tillgängligt för Södertäljeborna. Vi hoppas på 3 000 åskådare. Men är det så att vi, tillsammans med SSK (Södertälje Sportklubb), lyckas få folk att komma på SM-finalerna kan det bli mer än så, det kan gå in 5 000 personer också. Den bästa inramningen är trots allt publiken, säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson till LT och fortsätter:
– Det känns jäkligt inspirerande att få göra det här. Vi vill verkligen få det till en basketfest och få Scaniarinken i basketskrud, så det ska bli kul att få till det.

Även i Borås Basket räknar man med att fylla Boråshallen till bredden.

LÄS MER: Så spelas finalserien – här är alla dagar och tider!

Dela inlägget