Fotograf: Nässjö Basket

Klart: Han blir ny tränare i Nässjö

Förra veckan meddelade Jordi Juste att han inte stannar kvar som huvudtränare i Nässjö Basket. Nu har klubben hittat hans ersättare i Joakim Källman.

Joakim Källman kommer närmast från Norrköping Dolphins där han i fyra år har varit assisterande tränare bakom Adnan Chuk. Nu är dock 30-åringen redo att ta över huvudansvaret – i Nässjö Basket.
– Under de här åren har jag lärt mig otroligt mycket, säger Källman till Norrköpings hemsida om sin tid i Dolphins.

Källman anslöt samtidigt som Adnan Chuk skrev på som tränare för herrlaget. Då från Helsingborg till ett ”nytt” Norrköping Dolphins. Han lämnar nu efter fyra år med bland annat ett SM-guld och ett basketgymnasium i toppklass.
– Jag kom till ett lag som var i en omstrukturering, med en ny uttalad strategi att ta fram unga svenska talanger. Vi tog hit Tim Schüberg, Edvin Stark och så vidare. Den utvecklingen dessa spelare har gjort, hur de tagit till sig vår profil, är något jag är riktigt stolt över, säger ”Jocce” som varvat rollen som assisterande tränare i herrlaget med att vara basketinstruktör på Basketgymnasiet.

Ett nysignat treårskontrakt med ligakonkurrenten Nässjö Basket är nu i hamn och ”Jocce” ser fram emot ett liv i Småland.
– Det känns riktigt bra. Det är en spännande klubb och ett lag som har bra förutsättningar att ta nästa kliv. Med detta menar jag att först och främst utveckla unga svenska spelare vilket Nässjö fortfarande ska profilera sig som. Jag tar med mig alla erfarenheter jag samlat på mig under åren i Dolphins och bygger vidare i Nässjö.

LÄS MER:
Nässjö Baskets hemsida
Norrköping Dolphins hemsida

Dela inlägget