Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Final 4: Borås Basket-Södertälje Kings

Södertälje Kings kan under fredagen bli svenska mästare – men då krävs det bortaseger mot ett rejält revanschsuget Borås Basket. Matchen ser du direkt på C More och Sportkanalen – uppkast klockan 20.04!

🔥 Borås Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 C More & Sportkanalen
🇸🇪 SBL (H), Final 4:7
📆 Fredag 10 maj, kl 20.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Notera att: Matchen sänds på Sportkanalen från och med klockan 21.00. Innan dess på cmore.se.

– Det gäller att vi grisar i sju matcher om vi ska vinna guld, sa Södertäljes stjärnguard Jonte Person efter den senaste vinsten. Men faktum är att det kan vara klart redan denna fredag.

Det står alltså 3-0 i finalserien och om Södertälje Kings vinner även i kväll (fredag) så är guldet säkrat. Tränaren Ludwig Degernäs är medveten om att detta faktum skulle kunna ställa till det.
– Fysiskt ska vi absolut vara redo, det är det mentala det blir frågan om, säger ”Ludde”.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Det var förtvivlade miner i Borås-laget efter slutsignalen senast. Inte alls konstigt – det var på något sätt en match de skulle ha vunnit. Deras ledning inför den sista perioden var två poäng, men borde kanske varit större då boråsarna skjutit i sju stycken treor och Södertälje inte en enda. Men lita på att det är ett revanschsuget lag som kommer till spel och Borås tränare Henrik Svensson har säkert klurat ut nåt, för att Södertälje Kings ska kunna besegras.

Vid lunchtid idag påbörjar Södertälje resan mot Borås.
– Vi ska kunna ha ett bättre fokus i den kommande matchen, senast tycker jag ändå att vi spelade bra försvar under större delen av matchen. Det är viktigt att vi fått de här dagarna mellan matcherna, för det har varit tätt, säger Ludwig Degernäs.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Å andra sidan vore det ju nästan synd om finalserien tar slut nu när basketintresset i Södertälje vaknat till liv igen. Drygt fyra tusen kom senast och med den avslutningen på matchen lär väl ingen vilja missa en eventuell femte match (spelas i sådana fall på söndag).

Text: Södertälje Kings

***
Borås Basket behöver dig mer än någonsin! SM-final 4 spelas 20:04 på fredagskvällen och är en måstematch i ordets riktiga betydelse. Ryggen mot väggen-läge och det är verkligen dags att sluta upp kring laget och supporta till seger.

Så här sa lagkaptenen Fredrik ”The Fredder” Andersson om den förra och den kommande matchen.

Innan matchen kommer Borås Basket att hylla Jakob ”Iceman” Sigurdarson, som bestämt sig för att flytta hem till Island efter säsongen. Detta bör du inte missa.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS FINALEN: ⏰
1:7 Fredag 3 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket 92–81
2:7 Söndag 5 maj, kl 16.04: Borås Basket – Södertälje Kings 63–78
3:7 Tisdag 7 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket 79–76
4:7 Fredag 10 maj, kl 20.04: Borås Basket – Södertälje Kings
Ev. 5:7 Söndag 12 maj, kl 19.34: Södertälje Kings – Borås Basket
Ev. 6:7 Onsdag 15 maj, kl 20.04: Borås Basket – Södertälje Kings
Ev. 7:7 Fredag 17 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas ställa upp med bästa möjliga manskap.

Toni Bizaca var tillbaka i Södertälje i tisdags, efter att ha missat de två första matcherna på grund av knäproblem. Han kommer spela ikväll.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget