Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 20

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

OBS: Nästa måndag kommer vi publicera säsongens lag.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (12)
Kvar sedan förra veckan. Ingen som helst tvekan om att Hilliard ska vara kvar på listan även denna vecka. 26-åringen bar sitt Borås i finalserien mot Södertälje med bland annat 24 poäng och tio assists i fredagens fjärde match. I söndags blev det en ny ”dubbel-dubbel” för amerikanen: 15 poäng och elva assists.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (6)
24-årige Tyus kom inte till sin rätt i de sista två finalerna på grund av en skadad fot, men i tisdagens tajta Borås-förlust (79-76) så sköt amerikanen i 19 poäng och var planens kanske främsta spelare.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (4)
36-årige Bizaca har haft en skadefylld säsong där han också missade de två första finalmatcherna på grund av skada. Men när det gällde som mest så klev Bizaca fram och bar sitt Södertälje Kings. I söndags visade han gammal fin klass med 17 poäng – allt på blott 15 spelade minuter.

 
F: Brian Fitzpatrick, Borås Basket (1)
Den 30-årige forwarden var riktigt bra i den senare delen av slutspelet där han bland annat sköt i 19 poäng i den fjärde finalmatchen. I förra veckans övriga finaler blev det elva poäng (och lika många returer) i tisdags och 15 poäng i söndags.

 
C: Eric Adams, Södertälje Kings (5)
Kvar sedan förra veckan. 23-årige Adams var riktigt bra – och viktig för sitt Södertälje i framför allt söndagens femte och sista final där han noterades för den fin ”dubbel-dubbel”: 15 poäng och 16 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (12)
2. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
3. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (8)
4. F: Michael Moore, Borås Basket (7)
5. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
6. G: Marcus Tyus, Borås Basket (6)
7. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
8. C: Eric Adams, Södertälje Kings (5)
9. C: RT Guinn, Jämtland Basket (5)
10. G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (5)
11. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
12. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
13. F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (4)
14. F: William Gutenius, Borås Basket (4)
15. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)

Dela inlägget